Sport » Körzeti

Farcád a bajnok, második helyre esett a Sporting

Hétvégén rendezték a körzeti bajnokság 26. játéknapját. A lövétei pályára látogattunk, ahol a Sporting indult a pontokért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

Lövéte-Sporting mérkőzés az udvarhelyi körzeti bajnokságban
Agresszív küzdelem alakult ki a körzeti utolsó fordulójában a lövétei pályán
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. június 25., 08:40
0 hozzászólás. 

Vasárnap az idény utolsó játéknapjához érkezett a labdarúgó körzeti bajnokság, ahol rég nem látott pontverseny alakult ki az A osztályos első helyért. A tabella legfelső pozíciójához szükséges pontokért a Sporting illetve a Farcád csapata szállt harcba, mindkettő idegenben.

A lövétei mérkőzésre mintegy 150 néző látogatott ki, de számuk folyamatosan nőtt a meccs végéig.

korzeti utolso01

Mindkét csapat lendületesen kezdett, a labda oda-vissza járt a két térfélen. Mindkét kapunál több helyzet is kialakult, az első gólra a félidő utolsó perceiben került sor, amikor a vendégek indítottak jól. A labda ugyan még megpattant a lövétei védőn, de az így is Szőcs László lábára érkezett, aki nem hibázott és a hálóba küldte a labdát. A vendégek vezetése még jobban lázba hozta a szurkolókat. A feszült játék a pálya szélén is érződött, a bírák döntéseit folyamatos felhördülések és bekiabálások kísérték.

A hazaiak kezdtek támadásba, ami megtorpanni látszott a tizenhatoson belül, amikor György Attila kanalazott bele a labdába, ami a jobb fölső fele vette az irányt. Nem tűnt veszélyes rúgásnak, de a labda megakadt a vinkliben, majd a hazaiak nagy örömére lecsorgott a hálóba. A védők értetlenül nézték a helyzetet.

korzeti utolso04

1-1-es eredmény mellett vonultak le a pályáról a játékosok a félidős pihenőre. A vendégek maradtak a cserepadon, a hazaiak a pálya melletti épületben készültek az újabb megmérettetésre.

A második játékrész is hasonló lendülettel kezdődött, szinte nem is látszott fáradtság a játékososon. A hazaiak több helyzetet harcoltak ki, amiket rendre ki is hagytak. Ez a másik oldalon is hasonlóan zajlott. Az 58. percben újból Szőcs kezdte meg a gólgyártást, amikor a védőket kicselezve a kirohanó kapus felett átejtette a labdát, ami zavartalanul landolt a kapuban.

Az amúgy is feszült hangulatot még jobban fokozta egy büntető, amit a hazaiaknak ítél a bíró. Az ítéletet jogtalannak tartotta a vendégcsapat, aminek érezhetően hangot is adott. A büntetőt elhibázták a lövéteiek, de a visszapattanó labdát már nem, így egyenlítettek, 2-2. Az egyenlítő góltól lendületre kapva újból ostrom alá vették a vendégek kapuját, de a hálóőr többször is jól hárított.

korzeti utolso08

A félidő vége fele a hangulat igencsak agresszívre váltott, így a sárga lap gyakran emelkedett a levegőbe. Ezt leginkább a Sporting játékosainak osztották. A játékosokon is meglátszott az erőltetett játéktempó, mindkét oldalon fáradtak a játékosok. A sorozatos támadásoknak köszönhetően a hazaiak újabb találatot tudhattak magunknak, amivel átvették a vezetést. Eközben folyamatosan jöttek az információk a Fiatfalva – Farcád mérkőzés állásáról.

A hangulat egyre paprikásabb lett, kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, de volt pillanat, amikor a pálya szélén gerjedt a feszültség. A Sporting akármennyire próbálta meghúzni az utolsó perceket, túl fáradt volt a változtatáshoz, a hazaiak az utolsó percig állták a sarat. A játékosok ingerülten vonultak le a pályáról 3-2-es végeredménnyel. Így a Sporting második, míg Farcád – akik 4-3-ra nyertek Fiatfalván – az első helyen végeztek a tabellán.

Amit láttunk, hallottunk

Pálya: jó minőségű, rendben tartott pálya, a vonalak rendesen fel vannak festve, példaértékű

Eredményjelző: nincs

Öltöző: van

Nézők: 150-200, igen agresszívan méltatták a bírói döntéseket

Durvaság: a játék tétjéből adódóan agresszivitás érezhető volt

A mérkőzés beszólása: „Szívjátok ki a vérököt!"



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."