Sport » Körzeti

Körzeti: Hiányzott a paprika a rangadóból

Pontosztozkodással zárult az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság egyik legjobban várt találkozója. Nyílt maradt a pontvadászat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

sporting farcad korzeti-5720
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 28., 16:22
4 hozzászólás. 

A tavalyi ezüstérmes a bajnokot látta vendégül szombat délután a városi stadionban. Az 5. Liga találkozójára mintegy 400 néző volt kíváncsi, többen is hangot adtak, hogy jobb lenne, ha nem falusi meccsekre kellene kilátogatni, hanem legalább harmadosztályosra. Azonban úgy tűnik, hogy egyelőre ez vágy nem valósul meg.

A játéktéren azért volt bőven olyan labdarúgó, aki kipróbálta magát magasabb szinteken is, leginkább a Farcádi SE szedett össze több ilyen sportolót. „Itt van a meccsen az egész falu!" – mondta az egyik szimpatizánsuk. Legalább valakik képviselték a települést, mert a csapatban nem sok farcádi van.

Az Udvarhelyi Sporting nagy csapást kapott az elmúlt héten az SK-tól. A teremlabdarúgó klub azt a döntést hozta, hogy nem járul hozzá, hogy az élvonalban szereplő futsalosok szerepeljenek a nagypályás bajnokságban is, így négy alapemberét veszítette el az ezüstérmes.

sporting farcad korzeti-5774

„Hol a jegyzetfüzeted?" – kérdezte tőlem egy szurkoló. A zsebemben volt, de az első félidőben nem igazán kellett előkapnom. Sok volt a hiba mindkét gárda játékában, nagyrészt mezőnyben építkeztek az együttesek. „Fújd le, te! Hát mi ez? Díjbirkózás?" – ordította torkaszakadtából egy farcádi szimpatizáns. Ha már a meccsben nem lelték örömüket, akkor a szokásos módon ütötték el az időt: a játékvezetőt szidták.

Azért egy gól született a pihenő előtt. Szépen íveltek a kapu előterébe, Knobloch Zoltán is remekül érkezett, a labdát a kimozduló kapus mellett fejjel küldte a hálóba. A bajnok vezetett a szünetben.

sporting farcad korzeti

A második félidő valamivel jobb játékot hozott, de az unalmas összecsapás jelzőt azért alig haladta meg. A Sporting vezetett pár veszélyes helyzetet, az 56. percben egy ilyet Bak István értékesített is, így kiegyenlítette az állást.

A végjátékban mindkét kapunál megvoltak a lehetőségek, hogy eldöntsék a mérkőzés sorsát. Nem éltek vele, így 1–1 lett a körzeti derbijének első felvonása. Ez azt jelenti, hogy a két alakulat között megmaradt a kétpontos különbség a Sporting javára. Ők valahogyan jobban is örültek a pontosztozkodásnak.

sporting farcad korzeti-5702

Mi meg nem sokkal lettünk gazdagabbak. Nagyobb volt a füstje a meccsnek, mint a lángja, pont az hiányzott belőle, ami egy rangadóhoz kellene: a tűz és a paprika. Ha volt is utóbbi, az csemege volt, nem pedig csípős.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
akama177
2012-10-28 20:43:54
mit vartatok? falusi bajnoksag
avatar
antika
2012-10-29 08:43:22
Mindenki tudja kinek köszönhető ez a csemege paprika.Szép volt fiuk.Hajrá SPORTING
avatar
Gima
2012-10-29 10:54:14
Paprika
Ha ujra megengedik ,hogy jatszodjanak az SK-sok akkor megint lessz jobb szinvonal. Oket nincs akivel potolni es ez a szinvonal romlasahoz vezet.
g
avatar
lulu68
2012-10-29 21:03:30
Reply.
Hát elöszőr is szeretném megköszönni a cikk írónak az érdeklődést amit a körzeti bajnokság iránt mutat. Ami a meccset illeti hát nem volt egy Barca-Real de a szinvonal simmán ütte a körzeti szinjét és sportszerü izgalmas mérközés volt, dicséretet érdemel mindkét csapat. Mivel úgy érzem hogy a cikk írója nem talált elég" izgalmat" a meccsen megkérem hogy nézzen utána a következö dolgoknak és garantálom hogy izgalomban nem lesz hiánya : Miért van hogy a derbi elött eltiltják a Sporting négy alapvetö játékosát, mellesleg ezekböl három rúgta a legtöbb gólt az utolsó futsal meccsen? Miért nem zárják ki a körzeti bajnokságból az olyan csapatokat akik nem védik meg sportszerüen esélyeiket ( lásd Farcád meccseit Fiatfalvával ) ? Miért nincs városunkban magassabb szintü fotbal ? és ha ez se elég állok rendelkezésére a cikk irónak egyébb izgalmas témával. Maradok tisztelettel és köszönöm a körzeti bajnokság minden rajongójának és támogatójának hogy tesznek valamit a környék sportéleté...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."