Sport » Körzeti

Teremfociban is Nagygalambfalva lett a legjobb

Tizennyolc évet kellett várnia Nagygalambfalvának, hogy teremben is bajnok legyen. Meg is érdemelték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

galambfalva terem
Nagygalambfalva együttese. Fotók: Pál Árpád és Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. február 09., 08:26
0 hozzászólás. 

Hétvégén tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek teremfocibajnokságát. A nagypályás bajnokságot uraló Nagygalambfalva már a csoportmérőzések során megmutatta, hogy a végső győzelem egyik nagy esélyese. Mindhárom csoportmérkőzésüket megnyerve juttak a nyolcaddöntőbe. Innen már kicsit nehezebb volt a döntőig menetelniük hiszen Zetelaka II együttesét csak 1–0-ra sikerült legyőzniük, a negyeddöntőben Székelyderzset büntetőrúgásokkal ejtették ki.

Az elődöntőben egy nagyon fordulatos találkozón 2–2-t játszottak Malomfalvával, de a büntetőrúgásokat ezuttal is magabiztosabban értékesítették, mint a Nyikó-mentiek. A döntőben a tavalyi bajnok, Lövéte volt az ellenfelük. Ők a Korond SE elleni elődöntőben 0–2-ről fordítva sikerült 3–2-re győzniük.

galambfalva lovete1

A döntő találkozón Nagygalambfalva már a második percben megszerezte a vezetést. Kovács Sándor rúgott egy nagyon szemfüles gólt. Habár Lövéte két percet emberelőnyben játszott a folytatásban, a veszélyesebb helyzeteket mégis Nagygalambfalva dolgozta ki. A lövétei lövések vagy pontatlanok voltak, vagy mindig a helyén volt a galambfalviak hálóőre. A második játékrészben Csíki Szabolcs is betalált, a lövéteiek erre csak az utolsó másodpercekben tudtak válaszolni Fórika Zsolt révén. Nagygalambfalva teljesen megérdemelten nyerte meg a döntőt.

A harmadik helyet Malomfalva szerezte meg. A kisdöntőben 3–2-re sikerült legyőzniük a Korond SE csapatát. A torna gólkirálya a malomfalviak játékosa, Birtalan Barna lett tizenhárom találattal, míg a legjobb kapusnak Feleki Ernőt, a nagygalambfalviak hálóőrét választották.

galambfalva lovete2

Ha a legsportszerűbb díjra is pályázni lehetett volna, akkor azt biztosan Farkaslaka vitte volna haza. A szervezők négy labdát sorsoltak ki a résztvevő csapatok közt. A szerencse itt Kobátfalvának, Ócfalvának, Zetelaka II csapatának és Farkaslakának kedvezett. Farkaslaka ezt a labdát a csoportjukban szereplő Szentpéternek ajándékozta.

A háromnapos rendezvény is a sportszerűség határain belül zajlott le. Talán csak annyi hiba volt az egészben, hogy a döntőt követően már nem lehetett sört kapni az előtérben, de ez nem a szervezők hibája volt.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."