Színes » Benzingőz

Bevásárlókocsi autóversenyző anyukáknak

Otthon tunningolt pofás bevásárlószekeret hozott össze a Mercedes. Hamiltonnak képzelő anyukák előnyben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Mercedes Benz A45 AMG
Pofás bevásárlókocsi olyan anyukáknak, akik Hamiltonnak képzelik magukat
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. június 22., 08:10
0 hozzászólás. 

A modern kor legkisebb és legolcsóbb Mercije az A osztály. Mára csak az maradt helytálló, hogy legkisebb, még ha Benzes berkekben bagónak számító áron nyomják a kompakttá mutált bébi Mercedes-t. A teljes piacot nézve még így is a legdrágább kisautóról/kompaktról beszélünk.

A tizenhat éve még mini MPV ligában induló csillagos nemrégiben igazi metamorfózison esett át. A leghíresebb német márka képviselői is szemet vetettek a prémium kompaktok szegmensére. A hajdan betokosodott elvekkel érvényesülő luxusmárkák úgy vetették rá magukat erre az új piacrészre,

mint gyakorlott falunapos az ingyen sörkolbászra.

A flancolós Golf-konkurrensek egyik külön alfaja a nemrég életre hívott hiperkompakt. Az igazi nagyágyúk közepes sportautókat megszégyenítő teljesítménnyel és nyálcsorgató külsővel hívogatják a vastag pénztárcájú fiatal vásárlóközönséget.

A ringbe a propelleresek M1-es minirakétája, illetve az összkerekes Audi hiperöszvér szállt be. Ezek a négykerekűek a business limuzinok állig fejlspojlerezett gyilkosai. A nagyteljesítményű acsarkodás kellős közepébe szeretne berobbanni a Mercedes, hogy egyszer és mindenkorra móresre tanítsa a megnyugodni nem tudó konkurenseit.

Házi tuningistállóba terelték a pónikancát

Három betű jelzi a Mercedes saját preparálócsapatát. Az AMG Gmbh akár saját szakállra is működőképes egység, de felsőbb intelemre mindig belepiszkálnak egy-egy modell addigi sivár életébe. Ami a Benznek az AMG, az a BMW-nél az M divízió, az Audi-nál az R csoport.

Mercedes Benz A45 Amg

Ez utóbbit, négykarikásék luxus vaddisznóját állította célkeresztje elé a csillagos márka. Hogy miért éppen az RS3-asnak akar keresztbe tenni a Merci? Mert az Audi piszok jó kombinációval állt elő: ötajtós, kompakt kasztni, bivalyerős, öthengeres turbó aggregát és a legendás quattro meghajtás. De a német luxus megtestesítőjét sem kell alábecsülni.

Nézzük, mivel támad a Merci

A nemrég még maszkírozva kivesézett A osztály alapjához vajmi kevés köze van a felhergelt AMG-s verziónak. Ha az igazi csemegét a végére hagyjuk, akkor érdemes a legcombosabb bébi-Benz külső értékeit szemügyre venni. Komplett optikai csomagot kapott a kis batár.

Az AMG híres a visszafogott, ám annál egyértelműbb külső megalkotásáról. Ez nem változhatott az A Klasse átvarrásánál sem. Decens, ám annál képbemászóbb első spojler, méretes első légbeömlők és morcos tekintetű, akár full LED-es fényszórók. Szépen ível felfelé a motorháztető, alatta rejtőzik az igazi fenevad.

Mercedes A45 Amg

Oldalnézetből a már ismerős tetővonal köszön vissza, ízléses küszöbszoknya díszíti a gépcsodát. A legfeltűnőbb elemek mégis a méretes, 19 colos, ötágú AMG felnik, amelyek mögül büszkén csillog vissza a pizzalap méretű fékrendszer. Hátul természetesen ismét LED-es technológia. Jutott a farra diffúzor is dupla kályhacsővel, sőt egy piros színű csíkot is integráltak az összképbe. Visszafogott, mégis tudatja velünk, előzésnél nem fog lacafacázni.

A beltérről egyelőre nem létezik hivatalos képanyag, de egy AMG-s Mercitől elvárt a sportos elegancia, az osztályon felüli anyagválasztás és összeszerelési minőség.

A motorháztetőt feltépve

azonnal látjuk, veri-e a csillagos technika az Audi-fejlesztéseket. Az egyik legfontosabb különbség, hogy míg az Audi öt hengert munkáltat, addig az izom-Benz csak négyet küld harcba. A kétliteres aggregát alapjait a típustestvér A250-es szolgáltatta: M270 Evónak hívják, és közel 211 pacit teljesít.

A tuningistálló teljesen szétkapta a motort, és szinte a blokkig csupaszítva kezdte el a beavatkozást. Lecserélték a turbót, a szívósort, a kipufogót és a hengerfejet. Valójában egy teljesen új szívről van szó, amely a valaha sorozatban gyártott legerősebb kétliteres, négyhengeresek közé tartozik. A végeredmény 335 megkergült német munkaló és a hozzá társuló 450 Nm-es nyomaték.

Leírva is ígéretesek a számadatok, ha hozzácsapjuk, hogy hét fokozatú, dupla kuplungos váltó továbbítja a teljesítményt, még jobban felkelti az érdeklődésünket. Az már csak hab a tortán, hogy a kompakt atléta Haldex rendszerű összkerekes, és a vezetőfülkében villogó sportgombot lenyomva akár 40-60 százalékban is konfigurálható a meghajtás.

Mercedes

Start-stop rendszerrel és energiavisszanyerő megoldásokkal próbálják visszafogni a legizmosabb négyhengeres étvágyát. Állításaik szerint az A45 AMG lesz majd a legszerényebb fogyasztású forró csapotthátú (hot hatch).

A Merci által közzétett fékpados mérési adatok csak gyorsulásban maradnak el az RS3-astól. A nulla-százas sprint 5,1 másodperc alatt tudható le, a végsebességet pedig jó német szokás szerint 250 km/órára szabályozták. Nem kérdéses, hogy a csúcs A osztály alá komoly sportfutómű, elképesztő fékrendszer és szélesebb nyomtáv került.

Ez a masina száguldásra született,

kompromisszumok nélkül kell a pilóta minden parancsát teljesítenie. Valószínűleg 2013-tól, a hivatalos megjelenést ugyanis valamikor a jövő év elejére tervezik.

Hogy a legizmosabb A osztály nemcsak teljesítményével, de árban is felér (vagy le) a konkurensekkel, még kérdéses. Egy biztos: az alap RS3-as száz euró híján 50 000 lepedőbe kerül. Hogy ez alá vagy bevált Mercis szokás szerint jócskán fölé lövik-e majd be az A45 AMG-t, csakis a német pénzügyisek kapzsiságától függ.

Érdekes alternatíva lehet a kategóriakirály Audi ellen. A nürburgi pályán bizonyított, már csak a közutakat és a vásárlók szívét kell meghódítania.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."