Színes » Benzingőz

Startvonalon várakozik a hetes Golf

A Volkswagen egyelőre sikeresen leplezi a kompakt királyát, de a lesifotósok lesben állnak. Trónon marad a kategóriakirály?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. augusztus 09., 18:45
0 hozzászólás. 

A 2012-es év egyik legfontosabb bemutatója előtt áll a népautó néven ismertté vált gyártó. Eljött az ideje, hogy rövid pályafutás után nyugdíjazzák a kategóriateremtő Golf hatodik generációját, és helyet adjanak a méltó utódnak, a csapotthátú kompaktok hetedik verziójának.

Álhírek és retusált képfoszlányok tömkelege keringett eddig a világhálón, de egy hónap múlva a Volkswagen véget vet a spekulációnak, és lerántja a leplet a szegmens legfontosabb autójáról.

A Volkswagen Golf népszerűsége és sikere

a mai napig töretlen. A hetvenes évek olaj- és gazdasági válsága szülte tőkehiány eredménye az átlagpolgár által is fenntartható, hűséges és megbízható kompakt masina. Pofonegyszerű és funkcionális megoldásokkal sikerült megismételni a VW Bogár sikertörténetét és újra motorizálni a fél világ legatyásodott lakosságát.

A mai napig etalonként és abszolút viszonyítási alapként kezelik a németek kompakt szekerét. Jelenjen meg bármely márka csapotthátú terméke, előszőr a Golffal kell megmérkőznie, hogy egyáltalán említésre méltó legyen. A status quót sikerült a mai napig fenntartani, az eladási számok és a vásárlóközönség elégedettségi indexe támasztja alá.

Volkswagen Golf

A negyven éve még trendinek számító kocka kisautó napjainkra jócskán megnőtt, meg is hízott, és szépen kikerekedett. Az alamuszi settenkedőtől a forróvérű kompaktig minden igényt sikerül kielégítenie a Golfnak. Legyen szó hatvanas nyugdíjasról vagy izgága suhancról, a fűszerezést módosítgatva mindenki megtalálja magának és magában a megfelelő kivitelt.

A hatodik generáció utolsó darabjai ezekben a percekben gördülnek le a kifutószalagról, és adják át helyüket a feltételezhetően méltó utódnak.

A lényeg az alap, az MBQ

Már esett szó a VW legújabb platformjáról, amely MBQ kódnéven fut. A több millió eurós fejlesztés eredménye egy moduláris platform, amely közeljövőben a VAG csoport több termékében is tiszteletét teszi. A négykarikás konszerntestvér, az Audi A3 kapta meg elsőként, majd rendre következett a Golf-klón Seat Leon, az unokatesó Skoda Rapid, míg végül kompakt VW is részesül az MBQ-kezelésben.

Volkswagen Golf

Szembetűnő méretbeli változást nem eredményez az újítás: a tengelytáv csak pár centit növekszik, a magasság pár millimétert csökken. Az igazi nagy újítás az, hogy prémium minőséget és megoldásokat ígértek. Mivel a VAG csoport prémium kompaktja az A3-as, úgy tűnik, tudatosan ugratják egymásnak házon belül a két rokont.

Spekulálás, találgatás és hümmögés

jellemzi egyelőre a hetedik generációs Golf külsejét. Bár néhány autófanatikus bit-bájt huszár képileg is fantáziált róla, de a kémfotósok felvételei vajmi keveset árulnak el a négykerekű végleges formavilágáról. A célirányos matricázás megtette a dolgát, így valóban premier jellege lesz az egy hónap múlva esedékes bemutatónak.

Első ízlelésre nem sokat változott a formavilág, de lehetséges, hogy a palást alatt valami igazán meghökkentő rejtőzik, bár a márka konzervatív megközelítésére nem jellemző a parádés vonalvezetés. Ami a kémfotókból tisztán kivehető, az közel semmi. Akár a Dacia egyik kompakt terméke is lehetne a jól álcázott négykerekű. Egyetlen jel utal a hovatartozásra, a VW eredetű alufelni szett.

Már sejthető a technikai arzenál

A hetedik generációs Golf a VAG csoport legújabb fejlesztéseiben részesül. A benzines alap aggregátok a vérfrissített 1.2 és 1.4-es TSI (turbósított, közvetlen befecskendezéses) erőforrás. Újdonságként felvonultatják az Active Cylinder Management rendszert, mely bizonyos helyzetben lekapcsol két hengert a motorblokkban, amely így üzemanyag-takarékos módban működik.

Dízelfronton visszaköszön a nemrég honsított 1.6 TDI és az izmosabb 2.0 TDI, melyek az eladási számok nagy részét teszik ki. Egyelőre a táplálék-, azaz a motorizácós lánc csúcsán a kétliteres TSI erőforrás áll, amely a forró vérű GTI kiadást mozgatja. A gonosz, csak R betűvel felvértezett „über-Golfról" egyelőre még semmi hír. Természtesen a DSG és 4motion technológia is visszaköszön, külön-külön vagy akár kombinálva is.

Volkswagen Golf

Az ősbemutatónak szeptember 4-én a berlini Nationalgalerie ad otthont, az autós szakvilágnak viszont a Párizsi Autószalonig kell várnia, amikor a VW megmutatja a külföldnek is a trónkövetelő hetedik generációs Golfot.

Még várnunk kell a hivatalos képanaygra, de addig is érdemes elcsámcsogni a világhálón keringő, ábrándos alkotásokon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."