Színes » Benzingőz

Te RAVetődnél?

Terepmasinákban mindig is erős volt a Toyota. Hegyi kecskéjét új bőrbe bújtatta, és megszórta némi technikai csodaporral. Rá vagy mellé lő az új RAV4?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Toyota RAV 4
A feketéjében még el tudnánk merülni, de a vonalai beindítják az ízlésriasztót
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. december 06., 17:44
0 hozzászólás. 

A Toyota kézzel-lábbal próbálja régi fényét visszanyerni. Eddig a megbízhatóság volt a fő érve, de lassan a dizájnra is érdemes áldozni, ha már a bombabiztos listán ekkorát zuhant. A tömeges visszahívások világszerte heves fogszívogatást váltottak ki, és a márka fanatikusaiban is megrendült a japán masinák elpusztíthatatlanságába vetett hit.

Lassan másfél-két éves a sztori, a Toyota nagyot szívott az „elfusizottan" összedobott szekerei miatt. Lépést kellett tartania a konkurenciával, gyorsított tempóban kellett az újabbnál újabb fejlesztéseket kinyögni. Meg is van a látszata. Az amcsik mintha seggre estek volna, az európaiak pedig a bajusz alatt mosolyogva fényesítik a hazai terméket.

Toyota RAV 4

Ha már nem lehet az amúgy megbízható és „józan" Toyotákat a hibátlanság szemfényvesztő kifejezésével eladni, akkor rá kell gyúrni a dizájnra és a sokszínűségre, mert hanem gyorsan felkopik az álluk. A mentőakció legfrissebb tagja a Yaris-Corolla-Avensis csapat

négyszer négyes tagja, a legkisebb terepmasina, a RAV4.

Régi motoros, már a '90-es évek óta rója a közutakat. Sokak számára még az első generáció is a mai napig hű társ a hétköznapokban. Úgy látszik, a harmadik generáció ráncfelvarrása éppen most vesztette el szavatosságát, így utat kellett adni a negyedik generációnak, amely állítólag sokkal aranyosabb (Auris-osabb).

Toyota RAV 4A nemrég felpörgetett kompakt kistestvér „agresszívebb" arculatát és hangulatát húzták rá az összkerekes, identitászavaros masinára. Igen, az új RAV4 nem tudja pontosan, melyik csapatban játszik, legalább is a besorolása szerint. Hivatalosan a Toyota crossoverként kínálja majd. A kombi, a terepjáró és némileg az egyterű világában van valahol fél-, pontosabban harmadúton.

Mint mindenki más, a RAV is nő(tt)

Terebélyesedett, de nem gömbölyödött az új RAV4. Az elődhöz képest 20 centit nőtt hosszban, tízet tengelytávban, és valamivel laposabb is, de közben a hasát feljebb húzta. Számokban és érzetre is nagyobb a japán terepmasina. A növekedés szerepe nemcsak funkcionális, hanem gazdasági is: a fesztfúdos nemzetnek eddig gyártottak egy hosszított, hét üléses verziót is (odakint ez a divat), amit ezennel nyugdíjba küldenek.

Toyota RAV 4

A szemnek sokkal kaotikusabb, zavarosabba a formaterve, mint az elődjéé. Éles ívek, kusza vonalak, bátor és nagyon keleties dizájn. Nem találom vonzónak az orrészt, olyan szétplasztikázott Yaris-hangulata van. Szeretni nem tudom, de elfogadom, mert nem ronda, csak japános.

Oldalból a körbeműanyagozott kerékívek és a küszöb tűnik fel. A felni is érdekes, de szépnek nem mondanám, viszont profilból nagyon feltűnő, hogy hova, azaz kinek szánták inkább a RAV4-et. Nagyon amcsi, egyterűs, inkább csúnya, mint bármi más. Nem tudom, miért erőltetik ennyire a nem túl tetszetős Auris-dizájnt, de sikerült azt jó kínai Hover- és Great Wall-utóízt belepasszírozni a Toyota dzsipbe.

A far sem javít sokat az összképen, innen tűnik leginkább családi bunkernek a RAV4. Megfelelő szögből a popó akár egy tíz évvel előbbi japán kisbusszal is összekeverhető, ami egyáltalán nem pozitívum. Simán beenném, hogy szép és formás, de sajnos egy 3/5-ös látással is a Holdig ordít, hogy ronda.

A beltér szépíthetne az eredményen

Pontosan olyannak képzelem el a RAV4 belterét, mint a Land Rover Defender sci-fi filmes vezetőfülkéjét: kockában a high-tech. Kusza formák, ki-betüremkedő vezetőpult elemek, elegyedik a konvex és konkáv vonalvezetés. Értékelhető a nagyméretű navigáció, a divatos kékesfehér világítás, és egész pontosan ennyivel ki is ürül a dicsérő szavak mézesbödönje.

Toyota RAV 4

Teherautós, túljátszott, és erőltetett. Hiába a jobb anyagminőség és az opcionálisan bőrrel bevonható elemek, a szépség közel sem itt kezdődik. De van még egy ütőkártya. A csapnivaló küllem és belcsín után a kegyelemdöféstől csak a nemrég még bombabiztos

japán technika mentheti meg a RAV4-et.

Ha a motortérben keressük az újításokat, akkor rossz helyen kopogtatunk. A két gázolajos erőforrást az előző generációból örökölte az elcsúfított terepöszvér. A kisebbik, két literes, négy hengeres dízel 124 lovas. Ha több kakaó kell, akkor a 2,2-es a mi játékszerünk. Nem fog szárazföldi sebességrekordot dönteni a szintén négy hengeres olajkályha, de a 150 ló elégséges a hétköznapi feladatok legyűrésére.

Benzines fronton már szürkébb a helyzet. Első körben a sima két literes, atmoszférikus motor lesz majd elérhető, 150 kehes lóval és hozzá mért fogyasztási mutatóval.

Toyota RAV 4

Okos viszont a négykerékhajtású rendszer. Negyven alatt 50-50 százalékban osztja el az erőt a tengelyek között. Normál esetben igazi kamugép a RAV4, alapállásban az első tengely kapar, még sport üzemmódban is csak 10 százalék kerül a nyomatékból a hátsó két kerékre, de ha a bitek és bájtok úgy látják, akkor fele-felébe is mehet a dolog.

Váltók szintjén semmi érdekes: hat fokozat előre, egy hátra, ha akarjuk, mi kuplungozunk, ha könnyen görcsöl a lábunk, akkor kérjünk automata váltót.

Nem hiába összkerekes a RAV4, az útja sokkal rögösebb, mint a Toyota elsőször gondolta volna. Európában hátrányból indul a formaterv, a külső és a beltér miatt, Észak-Amerikában pedig nagyon kemény a konkurencia. Hogy ezzel a pofával és a nem éppen friss technikával mennyi lendület van a RAV4-ben, még kérdés. Akinek bejön a japán terepjáró, nézzen szét a Nissannál, vagy vegyen régi RAV-ot, de gyorsan, mert a jövevény nem leverni, hanem megemelni fogja a kifutó modell vételárát.


címkék: rav toyota

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."