Színes » Benzingőz

Városi csajautó vagy zavarodott törpe?

A Toyota is beújít házon belül és kezelésbe vette a legsikeresebb városi kisgombócát. Érkezik az új Yaris.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz/toyota_yaris
Szines_benzingoz/toyota_yaris
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. június 21., 17:10
1 hozzászólás. 

A Toyota városi kisautók terén is élvonalas, mindjárt két modell közül is választhatunk, ha betérünk a dílerhez. Akinek az Aygo túlságosan kicsi, de gőze sincs, hogyan parkoljon egy akkora autóval, mint az Auris annak a tökéletes választás a Yaris.

Már a harmadik generációját tapossa a kis japán kasszasiker. Közkedveltségének és sikerének kulcsa a jó minőség, a megbízhatóság és nem utolsó sorban a formavilága. Valamiért ezt a kis gombócformát imádják a nők, a vásárlókör oroszlánrészét a szebbik nem képviselői teszik ki, főleg azért, mert hozzájuthatnak égő piros színben is. Az abszolút legcsajosabb a második generációs Yaris volt, amelyet férfi szemmel sosem lehetett komolyan venni.

Szines_benzingoz/toyota_yaris

Örök rejtély, hogy miért nem jó az, ha vannak nőknek tervezett autók, és olyanok, amelyeket férfiaknak szánnak. Általában az univerzális eszközökkel az a baj, hogy elméletben mindent tudnak, de gyakorlati szinten használhatatlanok. A Toyota az új Yarissal azt szeretné elérni, hogy szemfestéket adjon el a férfiaknak és közben franciakulcsot a nőknek.

A formavilágot agresszívebbre szabták: a gömbölyű formából lefaragtak, az orrész igazodik az új Toyota formavilághoz. Az tény, hogy az előző generációhoz képest az új Yaris, legalábbis külsőleg, egy igazi macsó gép lett. A kérdés az, hogy túlfeszítette-e a húrt a japán gyártó, azaz pontosan annyival lette-e férfiasabb a Yaris, hogy elgondolkodjanak az erősebbik nem képviselői is a beszerzésén és megtartotta-e annyira a gombócságát, hogy megmaradjanak a női rajongói is. Az első hivatalos eladási statisztikák majd fényt derítenek erre.

Nem hagyták békén a belvilágot sem. Aki eddig imádta a középre helyezett digitális/analóg műszeregységet, annak rossz hír, hogy a harmadik generációban minden a helyére került. A játékosságból is sokat elvettek a tervezők, helyette jött a konzervatív, átgondolt dizájn. A beltér hangulata inkább sportosra, mintsem komfortosra sikerült, a bőrkormányt akár még piros cérnával is körbevarrják, ha igényeljük. Aki hiányolta az előző generációból a navigációs rendszert, az most fellélegezhet, mivel egy profi, 6,1 colos, színes kijelzős navigációt is kérhet az identitászavaros törpéjébe.

Szines_benzingoz/toyota_yaris

Meghajtás, motorok és felszereltség terén egyelőre még köd van. Ami biztos, hogy a Toyota benzines és gázolajos erőforrásokat is kínál felfrissült kiskocsijába. A sort az egyliteres, benzines kezdi és az egy-négyes dízel zárja majd, amolyan kicsi a bors, de erős stratégiát folytatva.

Aki megkívánta és szeretne egyet – legyen az elkötelezett nő, vagy megtért férfi – annak nem kell sokat várnia, idén nyáron debütál ugyanis az új Yaris. A környezettudatos zöldeknek pedig különösen jó hír, hogy ha kicsit kell is várni rá, de 2013-ban érkezik a hibrid verzió, akkor majd égő piros színben is lehet kérni a zöld törpét.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lehelvezér
2011-07-18 03:56:45
Elég ronda. A Toyota tervezöit mind ki kellene rúgni!Elrontották a Landcruiser design-ját,most meg a Yaris-ét.Pffúj.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."