Színes » Benzingőz

Csajos dzsipet kínál a Mercedes

Városi luxusterepezésre készülő bébikhez lágyította az összkerekes, nagyon kocka verdáját a Mercedes. iPad-csatlakozó is dukál a 12 hangszóró mellé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

iPad-csatlakozó is dukál a 12 hangszóró mellé: Mercedes GLK.
iPad-csatlakozó is dukál a 12 hangszóró mellé: Mercedes GLK.
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. március 27., 15:13
0 hozzászólás. 

A kisméretű luxusterepjárók szegmense igazi boomnak örvendhet, amelyet mi sem igazol jobban, mint a presztízsgyártók folyamatos fejlesztései. Pár éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a vastagabb pénztárcájú vásárlóközönség kisebb luxusdzsippek felé orientálódjon.

Benzingoz_MercedesGLK

Sikerült valamelyest kiirtani a köztudatból a minél böszmébb, annál jobb irányvonalat, és a propelleres bajor, illetve a négykarikás nyugat-német márka mellé felzárkózni látszik a Mercedes is. Persze egyik nagyágyúnak sem titkolt célja, hogy a kisméretű, a városi dzsungel leküzdésére alkalmas terepmasinákkal

a szebbik nem képviselőit próbálja behálózni.

 

Erre talán a legjobb példa maga a GLK marketing-stratégiája: a közkedvelt csajszi-sorozat, a Szex és New York enyhén lóarcú főszereplőjét választotta reklámarcnak. Tehát apuci nyugodtan járhat ML, esetleg egy mérettel nagyobb GL osztállyal, anyamobilnak inkább a kis GLK dukál a drága designer-táska és napszemcsi mellé.

Benzingoz_MercedesGLK

Az eddigi markáns vonalakat lágyabbakra cserélik, és jobban hangsúlyozni szeretnék, hogy ezt a szekeret inkább a citynek szánták, mint a dagonyázásnak a kemény mellékutakon.

 

Új bőrét viszi vásárra a terep Merci

Az első generációs GLK teljesen elütött a konkurencia termékeinek formavilágától, és meglepő módon követte a megunhatatlan katonai terepjáróra hajazó, ős G-osztály vonalait. Nagyon maszkulinnak hatott a baltával faragott kasztni, vajmi kevés nőiességet mutatott a GLK.

Benzingoz_MercedesGLK

A gyerekrajzra emlékeztető formavilággal megáldott gépjárművet a XXI. században nem nehéz megalkotni, de eladni annál rizikósabb. Talán ezért is volt jó döntés, hogy az egyik legfemininebb sorozattal reklámozták a szekeret, ugye divat a majmolás. De nézzük inkább, miben, azaz mivel újult meg a bébidzsip.

 

Legfeltűnőbb az orrész változása

Teljes LED pompában díszeleg az első lökhárító és lámpa, nem spóroltak a csíkba szedett diódákkal. Az alsó nappali fény krómozott műanyagágyban pihen, míg a felső sor szemöldökként egészíti ki az újratervezett világítóelemeket. Természetesen játszottak a hűtőmaszk és a motorháztető vonalaival is. Sokkal jobban hasonlít a nemrég frissített ML osztályra a kistesó, mint igazi terepősére, a G class-ra.

Benzingoz_MercedesGLK

Szerencsére a magas(abb) felépítés megmaradt, így kevésbé kell figyelni az útpadkákra. Persze oldalról még nagyon kocka, de sokat enyhít az összképen a becsempészett fény-árnyék vonal páros. Talán itt változott a legkevesebbet a kis Merci, de az öblös kerékjáratok alá elkel majd a 17, inkább 19 colos felnigarnitúra, hogy igazán mutatós legyen a masina. Állítólag a tetőcsomagtartót rögzítő rudazat is áramvonalasabb lett. Szívesen megnézném a tanulmányt, amellyel igazolni tudják állításukat a tervezők.

Hátul is látható a szorgos munka gyümölcse. Áttervezték a hátsó világítóelemeket, és ízléses, de hivalkodó krómketrecbe szorították a dupla kipufogóvéget. Az összkép lágyabb és szerethetőbb, igaz, inkább női szemszögből. Amennyiben lehetett, minden férfias, macsó elemet száműztek a kasztniról, talán csak a fellépő invitál terepezésre.

 

A beltér más muzsikát zeng

A bal egyest kinyitva a Mercedestől megszokott, visszafogott elegancia fogad. Fölösleges összeszerelési minőségről és felhasznált anyagokról regélni, elvégre ez egy Merci, a név kötelez. A változtatások látványosra sikeredtek. Faberakást kapott a navigáció alatti rész, a középkonzolt is teljesen átrajzolták, a hangulat a C Mercire emlékeztet. Stílusos és feldobja az utasteret az SLK és SL modellekből átigazolt, köralakú légbeömlő.

Benzingoz_MercedesGLK

Ha már bekérezkedtünk, akkor a kütyüfaktort is érdemes nagyító alá helyezni. A legfapadosabb GLK is 5,8 colos érintőképernyős zenecuccal rendelkezik, amely kék fogat, USB-t és egyéb technikai vívmányt vonultat fel. Ha nagyobb az egónk és a pénztárcánk, akkor meglephetjük az asszonyt 12 hangszórós Harman Kardon zenekarral, iPad csatlakoztatási lehetőséggel és persze digitális TV tunerrel, hogy körömfestegetés közben ne unatkozzon.

Az igazán elvetemülteknek újdonságként elérhető az AMG csomag, amely nemcsak esztétikailag dobja fel a szekeret, hanem sportfutóművet és fékrendszert is tartalmaz. A nem összkerekes GLK ezentúl nem elöl, hanem becsületes Mercedes lévén hátul kapar.

 

A motorkínálat nagyon érdekes,

de nem változatos. Finoman sugallja a csillagos márka, hogy a kis terep-Mercihez a gázolajos motorizáció dukál: kínálatában egyetlen benzines és négy dízel aggregát szerepel.

A benzinfaló egy tekintélyes méretű, 3,5 literes V6-os, amely a kis kasztnit 306 német ló erejével cibálja. Ez a motor csak négykerék meghajtással rendelhető. Oda marketingezték persze a BlueEFFICIENCY szerény étvágyra figyelmeztető parasztvakítást is, de ez senkit ne tévesszen meg, egy hathengeres benzinmotor sosem fog keveset fogyasztani.

Benzingoz_MercedesGLK

A legkisebb olajkályha a 200 CDI, amely 143 turbó dízel lovat mozgósít a mérőpadon. A következő lépcsőfok 170, illetve 204 PS-et teljesít, míg a csúcs gázolajos, a 350 CDI egy igazi combos, 265 lovas erőgép. A két kisebb aggregátot kombinálni lehet a már említett hátsó kerék meghajtással, a nagyobbakat kizárólag összkerekeshez lehet rendelni. Az alap váltó hat sebességes és manuális, de lehet kérni 7 gangos, dupla kuplungos, automata nyalánkságot is.

A leplet a New York-i Autószalonon rántják le április elején. Hogy mennyire és mekkorát üt majd a hölgyek között az új GLK, még kérdéses. Egy dolog viszont biztos: az új GLK és vásárlóközönsége között még szorosabb lehet a kötelék: egyszer már biztosan fektették mindanyiukat kés alá esztétikai korrekció érdekében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."