Színes » Divat

Udvarhelyi férfiak, szevasztok!

Nem húz zoknit szandállal, nem szavalja, de tudja József Attilát, és jobb a humora, mint a telefonja. Íme, az udvarhelyi nők férfiideálja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

Milyen az igazi terndi pasi?
Bármilyen hihetetlen, nem az adoniszi alkat a menő, és nem kell szuperképesség sem
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 17., 08:48
4 hozzászólás. 

Szegény férfiak többségének fogalma sincs, hogy milyennek kellene lennie ahhoz, hogy bukjanak rá a nők. Vagy legalább az az egy. Segítünk.

19 és 45 év közötti hölgyeket kérdeztünk arról, hogy szerintük milyen egy trendi pasi Székelyudvarhelyen.

Mintegy húsz megkérdezett hölgy segítségével készítettünk egy keresztmetszetet – az alábbiakban az olvasható, amit a többségük ugyanúgy gondol, mert a vélemények természetesen eltérőek, de ez főleg a részletekre vonatkozik.

A vicces vagy nagyon eredeti gondolatokat is csokorba gyűjtöttük, az egyes témaköröknél szintén szó szerint idéztünk egy-egy gondolatot, véleményt.

Tartsd távol az anyád

A jó pasi önálló. Albérletben lakni egyáltalán nem lenézendő, ha nincs saját lakása az embernek, de harminc fölött ne lakjon a szüleivel, mert az „vérciki" a csajok szerint.

Anyukánál lakni, főként 30–40 körül ultra antitrendi, nem ismerünk nőt 16 felett, aki felmenne éjszakára anyukás pasihoz. A függetlenség kötelező tehát, a férfinak munkahelye, állása is mindenképpen kell, hogy legyen a válaszadók szerint.

Tudjon beszélni, de legyen kicsit hülye

Intelligens, tájékozott és művelt, képben van a dolgokkal, van véleménye. Ugyanakkor az sem mellékes a hölgyek szerint, hogy az illető nem lusta, van önismerete, önkritikája, valamint erőteljes, határozott és elszánt.

„Szerintem a legmegnyerőbb pasi olyan személy, aki nem görcsöl, aki humoros, aki könnyed és nem játssza az alfahímet." – közölte az egyik hölgy, s ilyen elvárásai több megkérdezettnek is voltak.

Az a menő és trendi férfi, aki tudja, hogy mit akar, van benne magabiztosság és akaratosság, de ugyanakkor nem követelőző és nem önsajnáló. Lényeges, hogy az érzelmeit ki tudja mutatni, s legyen egy kicsit (jó értelemben vett) hülye is...

Ugyanakkor nagyon-nagyon fontos, hogy humoros legyen és – bármennyire is ódivatúnak tűnhet – az olvasottság is nagyon fontos. Nem várják el egy férfiembertől sem, hogy Arany Jánost megszégyenítő szókinccsel rendelkezzen és József Attilát szavaljon beszélgetés közben.

Nem egy válaszadó volt, aki a műveltséget tartotta a legfontosabbnak, de olyan vélemény is volt, hogy „egyikre se játsszon rá, csak annyit mutasson, amennyi valójában ő – nem szégyen, ha nem egy szuperművelt valaki, csak ennek legyen tudatában."

Porsche, szerelem, száguldás

Az autó nem feltétlenül követelmény, de jó. Sőt, nagyon jó, ha van, mert azzal visz kirándulni és haza. Szinte minden megkérdezett hölgy menő dolognak tartja a biciklit, illetve a közös kerékpározást.

Mindenképpen sportoljon a pasi, a legtöbb válaszadó szerint mindegy, hogy mit, de az ép lélek mellé ép test is dukál. A sörpocak egyáltalán nem menő. Foci, úszás, futás, kézilabda, bringázás, fitnesz, gyaloglás, télen sízés – végül is mindegy, hogy milyen sportot űz, az a lényeg, hogy szeresse is a sportolást, ne megfelelési kényszerből tegye.

Van olyan hölgy is, aki szerint a foci nem menő, de többen voltak azok, akik szerint igen.

Szandálhoz zokni?

„Megboldogult lánykoromban például még menő volt pasiknál a fejtetőn égig zselézett, hátul nyakba lógó „moderntalkingos" frizura, a buggyos répa nadrág - ma ilyen szereléssel legfeljebb maszkabálon arathat sikert egy pasi" – indít az egyik megkérdezett hölgy.

Az öltözködés nagyon fontos, srácok, talán fontosabb, mint gondolnánk! Az ápoltság alapkövetelmény, a különböző szőrzetek pozitív vagy negatív megítélése megoszlik, de az alapdolgokra nagyon oda kel figyelni.

trendipasik2

Nem feltétlenül kell az aktuális divatot követni, inkább az a menő, hogyha valakinek saját stílusa van, és jól társít egy pólót vagy egy inget egy nadrággal – több hölgy is megjegyezte, hogy Udvarhelyen nehéz is lenne a legújabb férfidivat szerint öltözködni, mert elég gyenge a kínálat.

Az ékszer te magad légy

Az egyik válaszadó szerint a saját stílus lehet farmer-póló-bőrdzseki összeállítás is akár, vagy sportos, vagy öltönyös-elegánsabb öltözet is, csak legyen a sajátja és legyen ízléses.

Vigyázat: szandálhoz zoknit húzni szigorúan tilos a csajok szerint, az szintén nagyon ciki és nevetséges, illúzióromboló.

Ami a kütyüket illeti, nem árt, hogyha a feltétlenül szükségesek megvannak, de az már gáz, hogyha egy férfi lakásában több elektronikai cucc van, mint újság vagy könyv.

Kiegészítő pasinál akkor jó, ha nem veszed észre rajta, mindenkepp olyasmi, ami az egyéniségéhez, a stílusához nagyon passzol – véli az egyik nő. Szóval nem árt, ha hordunk karórát vagy táskát, de a bérmálásra kapott aranyláncot már ne tegyük fel – ezt üzenik a csajok.

Fenékcsipkedés kizárva

Akár házas, akár párkapcsolatban él, akár szingli, akár távkapcsolatban van, mind-mind menő, egy a lényeg: a férfi vállalja azt, amiben él: „egy férfi legyen tökös, merje vállalni és adni saját magát!".

Tehát ha megházasodott, ne csapja feltűnően a szelet a csajoknak vagy ne használja ki élettársa esetleges jóhiszeműségét. Tudjon kompromisszumot kötni és ajánlani, mert „a trendi pasi attól trendi, ha van egyénisége, tisztában van a saját értékeivel és elfogad másokat olyannak, amilyenek. Nem tesz megjegyzést a hölgyekre, nem csipkedi a feneküket és nem akar mindenkit az ágyába cipelni."

Arra a kérdésre, hogy vannak-e trendi pasik Udvarhelyen, a válaszadók többsége igent mondott, ám olyan is volt, aki félreértette a kérdést.

Ami az előfordulási helyeket illeti, most nem sorolunk fel helyeket, az egyik érdekes válasz az volt, hogy „azokat a férfiakat tudnám kiemelni, akik a legnépszerűbbek: azok a férfiak, akik mindenhol jelen vannak, de nem túl hivalkodóan, csak mindig jó helyen, jó időben"

Puhapöccsel pisilni körbe a szeretőt

• Az én szememben nem trendi a metroszexuális puhapöcs (elnézést a kifejezésért, löttyedt fütyijűt mégsem írhattam), az elnőiesedett, félszegségekkel és sérelmekkel teli, gyenge nőt játszó férfi.

• Ne motorozzon, mert apával szeretném felnevelni a gyerkőcöket.

• Számos pletykából (és nemcsak) hallottam, hogy manapság az a trendi, ha mindenki szeretőt tart.

• Jó, ha szeret focit nézni, de ne kövesse végig mind az öt kontinens bajnokságait.

• Képes ellátni magát, be lehet menni a lakásba, fel lehet ismerni a szőnyeg színét, nincs megpenészedve a maradék kaja a mosatlanban, és ha körbepisili a wc-t, kitakarítja azt.

• A diplomáinak a száma nem varázsol el, találkoztam már rengeteg sokdiplomás tahóval, aki azt hitte, hogy a hátsó feléből süt ki a Nap.

• Ha megtaláltátok, kérem a telefonszámát.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nero
2012-09-17 12:21:04
„azokat a férfiakat tudnám kiemelni, akik a legnépszerűbbek: azok a férfiak, akik mindenhol jelen vannak, de nem túl hivalkodóan, csak mindig jó helyen, jó időben" - Ez ám az elvárás :))) Egyszer hallottam, hogy léteznek ilyen "férfiak" de szerintem nem ők a legnépszerübbek.
avatar
csipike
2012-09-17 13:16:33
Nálam sem nyerő ez a kategória.
avatar
ÁgnesÁgneske
2012-09-20 16:56:13
"fantasztikus" cikk...
És mégis kiket kérdeztetek meg?
avatar
apuci
2012-09-21 01:51:54
Szasza szeptember 7-i cikkében azt írja hogy a népszámlálás szerint Udvarhelyen 17325 nő él. Vajon a húsz megkérdezett hölgy véleménye tükrözi-e a fennmaradó tizenhétezer s még valamennyi hölgy véleményét? Az arányuk 0,1154 %. Szeretném néhány korcsoportbeli hölgy véleményét itt olvasni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."