Színes » Divat

Kapaszkodj a tavaszba húsz körömmel

Kezünk a hideg és a tisztítószer marta érdesre, lábunk csizmában dunsztolódott. Mit tehetünk az üde és vágykeltő látványért?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

000-koromdivat
fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA, LÁZÁR EMESE
2012. április 23., 16:30
0 hozzászólás. 

Téged is idegesít, hogy beleakad a méregdrága harisnyádba a körmöd? Minket is. Az érdes kezek, repedezett körmök ellenszeréről konzultáltunk Erdős Emőke manikűrössel. Emőke megosztotta velünk az idei tavaszi trendeket, házi praktikákat is.


Először is elvégez egy spa kezelést. Ez abból áll, hogy megmosatja a kezed, majd bőrradírral vonja be. A szemcsék eltávolítása után krémmel bekeni, és pár percre dunsztba teszi, azaz törülközőbe csavarja. A kéz renoválása után szemrevételezi a körmöket. Szükség szerint enyhe szappanos vízbe áztatja, és kivágja a benőtt bőrt. Ha nincs vész, csak bőroldó folyadékkal vonja be, majd 3-5 perc hatásszünet után visszatologatja, egy speciális eszközzel pedig lepattintja a köröm felszínéről az illetéktelen bőrmaradványokat.Az otthoni kenceficék akkor érvényesülnek igazán, ha egy hónapban egyszer ellátogatunk a manikűröshöz – tudtuk meg. Mit tud ő tenni a látványos és érzéki mancsokért?

A spa kezelés otthoni verziója: finom tengeri sót elvegyítünk olívaolajjal, hogy egy pépes, bőrradírszerű masszát kapjunk. Ezt bemasszírozzuk az alkar és a kézfej bőrébe.

Aztán 3-4 evőkanál tehéntúrót elkavarunk két kiskanál mézzel, és elsimítjuk könyöktől lefele a kéz bőrébe. Gumikesztyűbe, majd pamutkesztyűbe bújunk – utóbbi híján törülköző is megteszi.

szines_erdekessegek/korom0423

A másik közismert csodaszer a margarin: lefekvés előtt belemasszírozzuk a kezünkbe, és gumikesztyűbe bugyoláljuk. Az álmunk nem lesz fényes, de a kacsónk reggelre ragyogni fog.

A citromlé és olívaolaj keveréke táplálja a bőrt, és halványítja a főleg idősebbeknél jelentkező foltokat. Olíva helyett szezámmagolajban is dunsztolhatjuk a kezünket.

A köröm keletje

A természetesen csillogó körmök titka a japán manikűr, melyet kúraszerűen alkalmaznak a töredezett szarurétegre. Előbb a manikűrös lereszeli a széleket, aztán egy speciális eszközzel felbolyhosítja a köröm felületét. A bolyhos alap biztosítja a tápanyagok felszívódását. Méhviaszt és talkumot (víztartalmú magnézium-szilikát) dörzsöl be a köröm felületébe, és utána kifényesíti azt.

szines_erdekessegek/korom0423

Kipróbáltuk, az eredmény: egy hétnél is tovább tartó ragyogás. Erre kívánság szerint jöhet a lakk, de önmagában is esztétikus látványt nyújt.

Ugyanez otthon

A legtöbb, amit otthon tehetünk, hogy áztatás után feltologatjuk a bőrt. Amennyiben ragaszkodunk a vagdosáshoz, jó minőségű bőrvágó ollóval óvatosan kifaraghatjuk az elhalt hámréteget. A manikűrös inkább a villás végű bőreltávolító eszköz használatát javasolja, mert a nehezebben elérhető helyeken, bal kézzel is kiválóan tudunk vele dolgozni. Emőke figyelmeztet: óvatosan bánjunk ezekkel, mert felsérthetjük az élő szöveteket, és körömágygyulladást okozhatunk.

szines_erdekessegek/korom0423

A körömvégeket ne terrorizáljuk ollóval, körömvágóval, helyette inkább gyémántporos fémreszelővel csiszoljuk őket. Ha növelni akarjuk a körmünket, akkor minden este csiszoljuk le a sérült végeket, így megakadályozhatjuk a töredezést.

Nő, mint a gomba

A köröm, akárcsak a haj, elsőként jelzi a szervezet hiányállapotát. A rétegesen hámló körmök, a felszakadozott körömágybőr, a töredezés vízhiányosságra, kalcium-, vas-, magnéziumhiányra utalnak, de gyulladásos betegséget is jelezhetnek. Az elszíneződött körmök gombás megbetegedésre figyelmeztethetnek, aminek több fajtája is ismeretes. Szomorú hír a műköröm szerelmeseinek, hogy hajlamosít a gombásodásra.

A körömlakkal való takargatás nem megoldás, sőt tetézheti a bajt, kiszárítja, elszínezi a szaruréteget, idővel köröm helyett sok esetben karom nő.

Sokan szégyellik a gombás megbetegedést. A szakértő szerint ez nem használ, kezelni kell. A manikűrös diagnosztizálhatja a bajt, és továbbküld a szakorvoshoz.

A gombásodás megelőzésére grépfrútmagcseppel fertőtlenítsük időnként a körmeinket.

Pingáld pinkre!

A tavaszi-nyári trendszínek idén is az élénk árnyalatok: piros, sárga, zöld, pink. Emellett a nyári ruhatrendekhez illő pasztellszínekben is pompázhatunk, a pisztácia zöld, a púderrózsaszín és a barackvirág biztosítanak hamvas hatást körmeinknek. A lakkozás tudománya: színtelen alapozóra két vékony réteg színes lakk kerüljön.

A manikűrös szerint még mindig a hegyes és mandulaformájú körmökkel lehetünk trendben, külföldi szájtokról azonban újra visszaköszön a kocka is. Az udvarhelyi módiról azt mondta Emőke, hogy a fiatalok a hosszú hegyes, az idősebbek inkább a rövid körmöket preferálják. Bár van lehetőség körömpiercingre, kevesen igénylik az extrém megjelenést. Inkább a strasszkövekkel, mintákkal díszítést kérik.

Indul a zselés körmök szezonja, nyáron kézre-lábra applikálható. Emőke szerint praktikus, szép és nem utolsó sorban, hosszan tartó. Akár három-négy hétig is eltart.

szines_erdekessegek/korom0423

A zselé alternatívája a géllakk, ami esztétikumban ugyanazt nyújtja, de csak másfél hétig bírja a strapát.

Hosszabb ideig maradnak ápoltak a körmeink, ha gumikesztyűvel mosogatunk, a vegyszerek, köztük az acetonos lemosó, a köröm és a kéz legkegyetlenebb gyilkosai.

Ha rád kacsint a tyúkszem

Nyáron nemcsak a kezünk van szem előtt, a lábunk is nyilvánosságot kap. A tűsarkú aranyszandálból kilógó repedt sarok, a benőtt köröm fájdalmas látványt nyújt. A kézre alkalmazott technikákkal, a sarok rendszeres reszelésével, kenegetésével puhábbak lesznek a lépteink.

szines_erdekessegek/korom0423

Felejtsük el a drasztikus beavatkozást, a bőrkeményedés ollóval farigcsálását, a lábgyalut, helyette minden fürdés után habkővel vagy sarokreszelővel csiszoljuk le a fölösleget. Ellenkező esetben pórul járhatunk.

A fájdalmas, ék alakú bőrkeményedés legjobb ellenszere a kényelmes, széles bőrcipő. Ha sikerült már beszereznünk egy tyúkszemet, kezdeti stádiumban próbálkozhatunk tyúkszemirtó tapasszal, cseppel. A kifejlődött dudort azonban csak a pedikűrös tudja eltávolítani.

Bűzbajok

A sport- és műanyagcipők, zoknik, a nejlonharisnya megfojtják a bőrt, remek táptalajai a gombáknak. A borzalmas szag ellen ecetes-sós vízben áztathatjuk a talpunkat, ami egyben gombaölő is. A boltban kapható szereket szintén bevethetjük. A cipőtisztításra se sajnáljunk időt fordítani, belülről is ragyogjon.

A pasik szerint nem kell a tűhegyes vörös karom, a diszkréten ápolt kéz pont elég szexi. Ennyi a titok. Vége.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."