Színes » Életmód

Mindjárt itt van az ajándékozás hónapja

Jönnek az ünnepek, és nemcsak a család, de az alkalmazottak és az ügyfelek is megérdemelnek egy kis apróságot. Irodai ajándékozó kisokos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Ajándékok kollégáknak és partnereknek a Top Investtől
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. október 16., 11:58
0 hozzászólás. 

Nem kell ijedten a naptárra nézni, nem vagyunk még december közepén, de ha okosan akarunk ajándékozni, azt jó időben megszervezni.

Az első természetesen a család, de üzletvezetőként, vagy menedzserként szinte kötelező az alkalmazottakra és ügyfelekre is gondolni. Utánanéztünk, hogyan is művelik ezt az ajándékozást, és mivel lehet kellemesen meglepni a kollégákat, úgy, hogy ne is vigyük túlzásba a dolgot.

Romantika helyett elegáns emlék

Ajándékozási kiskáténk első aranyszava az egyenlőség: ajándékozzunk nagyjából egyenértékű dolgokat, sőt, az sem baj, ha mindenki ugyanazt kapja – nem ismerhetjük annyira az alkalmazottakat, mint a családunkat, így nem is tudjuk annyira személyre szabni az ajándékot. Klienseknél már egy picivel másabb a helyzet, ott érzékenyebben kell mérlegelni, mivel nagyon sokszínű lehet egy ügyfélkör.

Fontos, hogy mellőzzük a romantikát: ha virágot adunk, az egészen furcsán kellemetlen helyzeteket eredményezhet, jobb ezt elfelejteni.

Ajándékok kollégáknak és partnereknek a Top Investtől

A személyre szabás tekintetében jó olyan ajándékot adni, ami valamennyire passzol az illető munkájához. Irodában dolgozók számára ajándékok egész garmadája áll rendelkezésükre – de erről bővebben egy kicsit később.

Személyesíts! Nem egészen arra gondolunk, hogy a kedvenc Én pici pónim figurát matricázd az év végi határidőnaplóra, de egy elegánsan gravírozott céglogó, vagy, urambocsá', a megajándékozott neve tudatja, hogy gondoltunk rá, és arra is emlékezni fog, hogy kitől kapta. Ráadásul mindez elegánsan, és nem visszataszítóan oldható meg.

Irodai dömping

Mivel a reklámajándékozás egy külön szakterület, ezért meglátogattuk a székelyudvarhelyi Top Invest-et, hogy néhány ajándéktippet kérjünk, és esetleg tanácsokkal bővítsük a listát.

Az első tipp, amit kaptunk, hogy az ajándékozást nem érdemes kispórolni: persze lehetne példálózni nagy cégekkel, ahol többet költenek nagyságrendekkel csak erre, de nem is ez a cél. A lényeg annyi csupán, hogy éreztessük a többiekkel, gondolunk rájuk, és valami maradandót adunk nekik.

Ajándékok kollégáknak és partnereknek a Top Investtől

Hogy elcsépelt a határidőnapló, a naptár, vagy valami személyre szabott emlék, kis ajándék? Minden bizonnyal egyre többen szeretnek két tollvonás helyett érintőképernyőt tapogatva jegyzetet írni, de alkalmazást nem lehet ajándékozni, és a legújabb Androidos jegyzettömb soha nem érhet fel a maradandó eleganciával.

Szemét helyett emlék

Érdemes szót ejteni az árról is: apróságokról, kis ajándékokról beszélünk, de ne essünk abba a tévedésbe, hogy ebből is a legolcsóbbat keressük. Egy tíz perc után kifogyó írószerrel, két használat után széteső jegyzettömbbel csak lejáratjuk magunkat és szinte kitörölhetetlenül beállítjuk magunkról az olcsójános képet. Ne ajándékozzunk hát szemetet.

Túl a megszokotton

És, hogy mi is legyen a csomagban? A Top Investnél megtudtuk, a lehetőségek sokkal számosabbak, mint korábban gondoltuk. A klasszikus dátumozott és nem dátumozott határidőnaplók, teljesen személyre szabott naptárak és elegáns, minőségi írószerek itt is megvannak, ráadásul olyan márkák is, mint az Ego, aminek a székelyföldi képviseletét is ellátja a Top Invest. De ezeken túl is bőven van még választék.

Ajándékok kollégáknak és partnereknek a Top Investtől

Gondolta volna, hogy akár egy polár felsőt, sálat, törölközőt, kávéskészletet, vagy szinte bármilyen öltözetet megkaphat, személyre szabva? Nem kell hát beragadni a legmegszokottabb dolgokhoz, érdemes alaposan szétnézni. Ne felejtsük el a LED lámpát, ami bárkinek hasznos lehet, de itt már nem csak az irodai dolgozókra gondolhatunk, hiszen terepen dolgozó munkatársaink még áldani fognak érte.

Egyébként azok az idők is lejártak, amikor ezerszámra kell rendelni valamit, hogy elkészítsék, az 500-as alsó határ már a múlté. Ettől függetlenül továbbra is fontos, hogy időben gondolkodjunk: az ajándékok megrendelése, elkészítése, kiszállítása, majd az célszemélyhez való eljuttatása igencsak sok időt vehet igénybe, főleg, ha távolabb is dolgoznak munkatársaink, netán más városokban is vannak partnereink – ilyenkor már novemberben is késő elkezdeni gondolkodni.

Gondolkodjunk időben, keressünk valami elegánst, találót, netán praktikust, szerezzünk egy kis örömöt másoknak, és ne feledjük, hogy olyat a legjobb adni, amit mi is kapni szeretnénk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."