Színes » Életmód

Last minute ajándékötletek a családnak

Valakit kifelejtettél az ajándékozottak közül, és már szinte minden zárva? Van néhány tippünk, hogy ne szégyenkezz nagyon a csomagtépéskor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Ajándékvásár az utolsó pillanatban
Utolsó pillanatra hagytad? Nincs még minden veszve!
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2013. december 24., 11:35
0 hozzászólás. 

Hosszú a megajándékozottak listája, nehéz minden apróságot észben, listán tartani. Segítünk, ha elakadtál a véghajrában.

Magadnak

Ne felejtsd el magad meglepni azzal, amire a legjobban vágysz. Te ismered a legjobban magad, és hiába árulnád el bárkinek, mit szeretnél, a végeredmény úgysem lesz az igazi: vagy a szín, vagy a márka, vagy a minőség hibádzik.

Ne mondogasd, hogy neked nem kell semmi, ne költsétek a pénzetek, mert ez a vágyad nagy valószínűséggel épp karácsonykor nem teljesül. Év végére tele leszel egy csomó szentimentális kacattal. Légy előrelátó és lepd meg magad, ha mással nem is, tároló dobozokkal, esetleg új lakással.

Gyerekeknek

Zseniális találmány a Kinder tojás. Szinte mindenki örül neki, hisz karácsonykor a felnőttek is egy kicsit visszavedlenek gyerekké. Mindenki vágyik rá, de senki sem veszi meg magának. Akár gyerek, akár felnőtt a megajándékozott, egy halom tojással biztosan megörvendezteted.

A legóval, puzzle-el, plüssjátékkal sem lehet nagyon mellélőni. Ha játékot vásárolsz, tudd meg mindig az eladótól, hogy hány éves gyereknek ajánlják a terméket. A szülők nem örülnek, a kicsik annál jobban az olcsó, de annál csillogóbb játékoknak. A saját gyerekkori játékaid is feláldozhatod a jó cél érdekében.

Anyukádnak

Az anyukák elérzékenyülnek a családi fotóktól. A digitális érában egyre kevesebb a nyomtatott fotó. Nyomtass családi képet, vásárolj, készíts vagy reciklálj hozzá keretet. Egy csomag fejfájás-csillapító is jól jöhet a karácsonyi frász után.

Barátnő, lánytestvér

Lepd meg azzal a ruhaneműddel, amit csak dacból nem adtál neki soha kölcsön. Ha sok körömlakkod van, töltögesd össze őket, egyedi szín lesz a végeredmény, ráadásul saját készítésű a termék. Esetleg át is címkézheted: legjobb barátnő, legjobb testvér felirattól garantáltan elolvad majd. A nem használt ékszereid is átturbózhatod, amennyiben a kiszemelt még nem látott viselésük közben.

Apukádnak

A legnehezebb ügy karácsonyi ajándékot venni, különösen, ha a tévézésen kívül semmi hobbija nincs, és a kiegészítőket (sál, sapka, kesztyű, nyakkendő, pénztárca) is utálja. Vegyél neki, vagy hasznosíts újra boros-pálinkás üveget. Rajzolj, vagy nyomtass egy elegáns címkét, és máris menőbb kiadásban kínálgathatja a vendégeknek saját gyártmányú italait. Mert, ha nem is issza meg, elkészíteni és dicsekedni szeret a piáival.

A férfiak titkolják, de kedvelik a kozmetikumokat, legalábbis az összes férfirokonom örülne egy jobbacska kézkrémnek. Ne kockáztass: amit a reklámokból ismer, az a tuti. Az éjjel-nappaliban megtalálod.

Fiútestvér, barát

Az előbbiek rá is érvényesek lehetnek, ellenben a fiatal srácok szeretnek trendi kiegészítőket hordani, azt még találhatsz a szupermarketekben is, esetleg leemelhetsz neki egy könyvet a polcodról, vagy vásárolhatsz egy játékalkalmazást a telefonjára, laptopjára (óriási leárazásokat találsz Steamen, GOG-on, vagy a Humble Bundle boltjában.

A könyvleemelés bárkinek jó lehet, a címekkel nem árt vigyázni, és azzal sem, nehogy ugyanannak add vissza a cuccot, akitől kaptad.

Nagyszülők

Csak olyasmit vegyél nekik, amit ki lehet tenni a vitrinbe, és dicsekedni lehet vele a szomszédoknak. A használati tárgyak jó esetben a debaréban végzik, rossz esetben jövő karácsonykor valamelyik rokon emeli ki a fa alól őket, és használják tovább a kicsorbult bögréket, kicsit kopott, de kényelmes ruhákat. Képkeret, fotóalbum, váza, gyümölcsöstál, asztali dísz, díszpárna, mind jöhetnek.

Mindenkinek

Ha nincs időd rohangászni, s készíteni dolgokat, vegyél egy családi wellness vagy színház, mozi belépőt, és ezzel az egész famíliának élményt ajándékozol. Csokoládé helyett pedig a felnőtteknek emésztésserkentőt csatolj az ajándék mellé, hálás pillantásokkal fogják megköszönni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."