Színes » Életmód

Panelkertészek 7: akkor versenyezzünk, zöldben!

Az ültetések óta eltelt egy hét, a „burjánok" (ahogy Csedő mondja) szépen nőnek. Most már pofás az egész, cukiság.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

panel-3137
Növünk, jövünk!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN, CSEDŐ ATTILA
2014. május 02., 12:40
0 hozzászólás. 

„Mikor menjek öntözni, Katona?" – szól oda Csedő telefonon. A mostra hamarosan érkezik, issza a kávét, kattogtatja a fényképezőgépet.

„Katonás rendben állnak!" – röhög fel, amikor kilép az erkélyre. Katona szerint inkább „leventésen", mert szakemberünk mondta, hogy ilyen rendbe tegyük – Katona az eszétől az ablak alá tette volna, hogy tudjon közöttük járni, de nem volt nehéz meggyőzni, hogy nem az a helyes út. Aztán nekifog, leguggol és türelmesen, lassan, kimérten csorgatni kezdi a vizet a paprikák és a paradicsomok tövére.

panel-3145

Az elmúlt héten csinosítgattunk is, hiszen leegyenesítettük néhány fűszernövényes edény oldalát, majd pótoltuk finn tőzeggel a Csedő-féle földet. Gyérítettünk ezt-azt, vannak olyan fűszernövényeink, amelyeknél nem árt.

Kibújt a kakukkfű, bozót lesz belőle, a lestyán még várat magára. De a rukkolánkra annyira büszkék vagyunk, hogy hamarosan szüretelünk egyet és megízesítünk vele valamit.

panel-3125

A mentával azonban továbbra is baj van. Vagy velünk. Újravetettünk egy piros vederbe néhány magot, de még nem adtak életjelt magukról. Ráadásul a vederbe a tőzeg alá házi, általunk készített, földdel kevert komposztot (pár hétig külön szedtük a zöldség és gyümölcsmaradványokat egy zárható zacsiba, ahol összerohadt, ezt bekevertük földdel és tőzeggel) tettünk, így egyelőre értetlenkedünk fölötte. Úgyhogy akinek esetleg több tő mentája van, szívesen örökbe fogadunk néhányat.

panel-3148

Ami az említett versenyt illeti, Jakab Gábor, az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesületének oszlopos tagja szólt, hogy hé, van ez a verseny, belefértek a balkon-kategóriába, csináljuk meg? És lőn: kitöltöttük a papírokat, regisztráltunk, minden a legnagyobb rendben van. Ha mást nem is érünk el vele, annyit mindenképp, hogy még több szem fog szegeződni az erkélykertünkre, még Magyarországról is. Nem beszélve arról, hogy ebből is tapasztalatot nyerhetünk.

panel-3124

Így állunk. Zöldülünk szépen, következőkor zöld mezt veszünk fel, Fradi-dresszt vagy Celtic Glasgow-t, hogy terepszínűek legyünk és a versenyszellem is jöjjön meg.

Alig több mint egy hónap van a foci-világbajnokságig, addig még lépünk előre, mert ha hamarabb nem is, akkor biztosan kipróbáljuk a kertmozit.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."