Színes » Életmód

Panelkertészek 8: a menta illata

Növünk, növekszünk, ráadásul két új szereplő is megjelent a színen Katona és Csedő mellett. Mentát kaptunk ajándékba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

panelkert0515-03
Mentatea lesz belőle
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN, CSEDŐ ATTILA
2014. május 16., 10:36
0 hozzászólás. 

Virágzat és termés még nincs egyelőre, de növekedés van. A paradicsomok szára megugrott az elmúlt két hétben, törekednek felfele, mint a higany a hőmérőben.

Bubu és Ubi

Katonának nemrég volt a születésnapja, kollégái megajándékozták két kerti figurával. Kerti törpét akartak venni, de azok túl nagyok az erkélyre, így egy kis teknőc került az uborkák közé – ezért kapta az Ubi teknőc nevet. Nem kell félni, nem él az illető, műanyagból készült. Néha a víz rácsordul, megcsillogtatja magát, de nem mozdul. Nem Ubu, hanem Ubi.

panelkert0515-08

„Hogy vannak a burjánok?" – szokta kérdezni Csedő a kocsmában Katonától. Soha nem növényeket, palántákat mond, hanem burjánokat – de azért szívesen foglalatoskodik velük.

A Burjánból (mint vezetéknév) és az Ubi névből kiindulva a kaprok és csilipaprikák hűséges őrzője a Burján Bulcsú nevet kapta a keresztségben, tehát Bubu névre fog hallgatni.

panelkert0515-01

Ő sem élőlény, de mi annak tekintjük. Annyira vele is lehet kommunikálni, mint a „burjánokkal".

Az ajándék menta jól illatozik

Múltkor panaszkodtunk a mentára, hogy nem akar kibújni. Nagy előrelépés nem történt, csak annyi, hogy már három növény kibújt. Át is ültettük, úgy néz ki, hogy lesz belőlük valami, de belőlük készült mentateát csak valamikor augusztus-szeptemberre mernénk vizionálni.

Kaptunk viszont ajándékba egy szép tövet – ha portálunkat figyelmesen követed jövő hét elején is, akkor kiderül, hogy honnan való. Egészséges, szép levelei vannak, olyan simogatni és szagolnivalók.

panelkert0515-06

Mi csak a rukkolánkkal büszkélkedhetünk, az ért el kiugró fejlettségi fokot. Már meg is kóstoltuk, hamarosan jön az első éles bevetése: vagy valamilyen házi pizzát ízesítsünk majd vele, vagy pedig elkészítjük a Katona által oly kedvelt rukkolás lazacot – egyszerű, de vagány étel, kilószámra lehet betömni.

Jövő héten sűrű teendőink lesznek, lelki szemeink előtt felvillan, amint Csedő és Katona hajolnak, teszik a karókat a földbe és kötözik a növényeket. Az a helyzet áll fenn ugyanis, hogy egyes paradicsomok már kívánják, kérik a karót, mint rossz gyermek a nagy pofont.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."