Színes » Életmód

Ilyen extrém nincs a közelben

Átadták a környék egyetlen extrém bringás pályáját a Madarasi Hargitán. Ingyen is begurulhatsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Downhill pálya
Fotó: Facebook
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. augusztus 11., 15:46
0 hozzászólás. 

Két hete fejezték be a Madarasi Hargitára vezető aszfaltutat, amit azóta nagy előszeretettel használnak a kirándulók. A hétvégén mégis sokan a vízfolyásos, rönkökkel teli utat keresték fel, ugyanis most készült el a 2,2 kilométer hosszú extrém downhill és enduró pálya.

Az elmúlt időszakban több hegyikerékpáros út is készült a környéken, innen jött az ötlet, hogy egy extrémebb szakaszt is kialakítasanak, amit a Sugó Panzió és a Madarasi Hargita Síközpont közreműködésével önkéntesek és hivatásos extrém bicikliversenyzők közösen építettek ki.

A hétvégi avatón ötvennél is több kerékpáros próbálta ki az új pályát, amit a tervezők a természeti adottságokat figyelembe véve, és kihasználva alakítottak ki. A kerékpárokat ereszkedés után egy erre a célra átalakított utánfutón szállítják vissza az ereszkedő tetejére.

A pálya használata ingyenes, de a bringa szállításáért fizetni kell. A fizetős csomag kerékpár tárolási és tisztítási lehetőséget is ad, szükség esetté szállást is tartalmaz. A pályát mindenki tudásának megfelelően, saját felelősségére használhatja, a sisak viselete kötelező.

Amit a pályáról tudni érdemes

„A pálya Marcu Danika és Kinda Géza tapasztalatai és tanácsai segítségével készült el, a hely természeti adottságait figyelembe véve. Nehézsége közepesnek számít, viszont mind a profi bringásoknak, mind a kezdőknek élvezetes lehet, megfelel downhill és enduró kerékpározásnak" - áll a Madarasi Hargita Síközpont Facebook oldalán.

Az itt olvasható információk szerint a pálya 2,2 km hosszú, rajta természetes elemek, illetve mesterségesen elkészített ugratók és kanyarok egyaránt találhatók. A szintkülönbség 300 méter (1650-1350 m). A kezdők számára alternatív útvonalakat is kiépítettek, amelyeket használva a nehezebb elemek kikerülhetőek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."