Színes » Életmód

A Szejkén szívják a pipások

Negyvenegy versenyző, tíz csapat vesz részt a tizenkettedik udvarhelyi pipaszívó versenyen. Lassan szívnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Pipaszivo1
Fotó: Farkas Antal / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 12., 09:01
0 hozzászólás. 

Hat magyarországi város és az udvarhely Polgári Pipaklub pipásai neveztek be a XII. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó versenyre, amit szombaton, május 16-án délután tartanak a Szejke Gyöngye vendéglőben.

A Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklubnak ez a tizenkettedik saját szervezésű versenye, amire két csapatot is nevez. Magyarországról a debreceni, szekszárdi, szentgotthárdi, szigetvári, dombóvári és pécsi pipaklubok képviseltetik magukat, közülük a debreceniek és a szentgotthárdiak is két csapatot indítanak. Több országos és világbajnok pipás (pl. Horváth Tamás, Trubacs Tivadar és mások) is jelen lesz az udvarhelyi versenyen.

A regisztráció 15 órakor lesz, a verseny egy óra múlva indul a szabályzat ismertetésével, illetve az eszközök (minden benevező egy egyedi, nagykőrösi Szabó-pipát kap, három gramm Mac Baren Vanilla Cream dohányt és két szál gyufát) kiosztásával kezdődik.

Öt perc alatt lehet felkészülni a versenyre (dohány megtörése, pipa meggyújtása), majd következik a gyújtás és a verseny – a pipásoknak az első tíz percben nem szabad vizet sem inniuk. A verseny két órát biztosan eltart, mert a legjobbak több mint két óráig is tudják szívni a pipát – a különböző kategóriákban azok lesznek a győztesek, akiknek a legkésőbb alszik ki a pipájuk. A díjkiosztót és eredményhirdetést 19 órakor tartják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."