Színes » Életmód

Szánkós körkép fenegyerekeknek

Teszteltük a városi szánkózó helyeket. Megmutatjuk, hol lehetsz szórakozás közben vidáman öngyilkos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Szines_szanko0117
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: CSEDŐ ATTILA
2012. január 17., 13:40
4 hozzászólás. 

A Köveshágó utcában, a Csalóka nyugati oldalán a hóréteg kiválóan alkalmas szánkózásra, megfelelően vastag. Felülete a 0 Celsius alatti hőmérsékletnek, valamint néhány, itt kihajtani próbáló autónak köszönhetően eléggé jeges. Az így kialakult pálya hossza megközelítőleg 200 méter, a Csalóka tetején található telefon antennától a Szentimre utcáig tart. Közepesen veszélyes terep, az autóforgalom minimális, csak a pálya alján kell odafigyelni a Kerekerdő, illetve a központ irányából közlekedő autókra.

Szines_szanko0117

Fotó: Kakasy Botond

A Kiss Gergely és a Rózsa utcák között található városunk egy legpatinásabb szánkózó helye a Papkert. Manapság már közel sem örvend olyan népszerűségnek a szánkósok körében, mint valaha, de még mindig tökéletesen alkalmas erre a célra.

A pálya hossza 300 méter körüli, nem csúszik túlzottan, de kitartó szánkózással ezen lehet változtatni. Ott tartózkodásunk alatt két szánkóssal, három nejlon zsákossal, és egy ijedős kutyával találkoztunk, úgyhogy nem kell nagy tömegre számítani. Mivel távol található a közutaktól, így az autókkal sem kell számolni.

A Papkert magánterület és az egyházhoz tartozik, így lehet, hogy nem csak a halandók haragjával kell majd számolnunk, ha nem a körülményekhez illően viselkedünk.

Szines_szanko0117

A Tábor-lakótelepi kazánház melletti kis, tízméteres pályát is kipróbáltuk, kétszer is. A hóréteg vékony, de legalább mocskos. Fokozottan figyeljünk, ha itt csúszkálunk, ugyanis a pályát járda, majd a Függetlenség sugárút keresztezi.

Tapasztalt szánkósoknak vagy öngyilkosoknak ajánljuk.


Szines_szanko0117

A Szabók utca háta mögött találtunk rá a legforgalmasabb szánkózó helyre, itt majdnem tízen voltak, kicsik és nagyok egyaránt. A pálya megközelítőleg 150 méter hosszú és legalább 20 méter széles, a végén biztonsági garázssor található, ami végszükség esetén biztosan megállít. A hó megfelelően le van verve, a szánkó a lankás domboldal ellenére is jól gyorsul.

A Farcádi utca nem egy közismert szánkóparadicsom, de elég meredek és elég hosszú ahhoz, hogy erre a célra is használjuk. A hó olvadó félben van, ugyanis megfelelően sűrűn van szórva csúszásgátló anyaggal.

A pálya érdekessége hogy több beláthatatlan kanyar is szépíti, így soha nem tudhatjuk, mikor jön szembe egy autó. Jobb esetben a szélvédőn, rosszabb esetben pedig a jármű alatt találhatjuk magunkat.

Szines_szanko0117

Végül, de utolsó sorban következzen a Bethlen-lakótelepi Móra Ferenc iskola előtti 30 méteres szakasz, amit egyáltalán nem javasolunk szánkózásra, ugyanis könnyen túlfuthatunk a pályán és egyenest a forgalmas Győzelem utca közepére kerülünk, ahol egy-egy véletlenül arra járó autóban kárt tehetünk. Vagy az autó bennünk, majd jönnek a kannibálgyerekek és felmártogatnak minket.


címkék: szanko szankozas

4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2012-01-17 14:30:02
Kimaradt a Betlenfalvi szankozohely Kerekdombnal :)
Meg video is van micsoda szankozohely a termeszetben es nem kell felj ,hogy az auto elut estleg egy ozike.
g
avatar
marton.mihaly
2012-01-17 15:06:53
A Betlenfalvi Termés utcát kifeletették.A pálya 2 részből áll egy 100 méter,szöktető majd egy 200 méter hosszú,25 méter szélességben.Ami a legfontosabb 100 méteres körzetben autósforgalom nincs.
avatar
hahaha
2012-01-17 15:17:21
A Farcadi utca tetejen jobbra kivalo palya van . Legalabbis regen, gyerek koromban rengetek ember volt ott. :cheer:
avatar
DepisKiller
2012-01-17 19:11:56
Há jó,hogy nem napközben,11 kor mennek tesztelni a szánkózóhelyeket,amikor még gyerek sincs otthon.Mennyenek hétvégén,16:00 után s akkor nézzék meg,hogy a Papkertben mennyi a szánkózó(nem csak gyerek,de felnőtt is) Nagyon sokan vannak.Kitűnően érezzük ott magunkat,csak ne lennének azok a beszólogatos papok meg az a cég vagy mi ami ott van.Na onnan ordibálnak ki egyfojtába,hogy álljunk meg a szánkóval meg minden.Kész borzalom az..de mi meg sem hederítsük azt,hiszen a szánkót nehéz megállítani8főleg ha nem is akarjuk .p)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."