Színes » Életmód

Fogyókúra: megadjuk a módját

Egészséges étkezés, izzasztó katlan, ádáz spinning és egy adag jókedv - ezek voltak a heti fogyást eredményező hozzávalók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

2012_0210_fogyas
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. február 10., 18:15
0 hozzászólás. 

A hathetes program végéhez közeledek. Újabb héten és újabb leadott kilón vagyok túl. Ennek a fogyókúrás hetemnek lendületesen indultam neki, a lökést az adta, hogy nyolcvan alá mentem.

Igaz a fogyatkozó testsúlyom megtartása is egyre nagyobb kihívást jelen, aki már folyamodott fogyókúrához, az tudja, hogy fogyni még csak csak lehet, de az elért súly megtartani, az az igazi kihívás. Ezért hiába faragtam nyolcvan alá, a hétvége ismét betette az ajtót. Jobban mondva kinyitotta, mégpedig a kamra ajtaját.

2012_0210_fogyas

Ilyenkor jobban elengedem magam, mivel többet vagyok otthon, több időm van a kaján gondolkodni, illetve ha hétvége, akkor filmnézés és embertelen mennyiségben elpusztított szalmapityóka.

Hétfő az elkeseredés napja, ilyenkor szembesítem magam a szombat-vasárnap magamra pakolt mindenféle pluszokkal. Aztán jöhet a lelkiismeret rojtos korbácsával inspirált mozgás.

Egy negyven perces tekerés alkalmával általában 5-600 Kcal-t szoktam elégetni. Ezért a hétvégén elkövetett két órás hódeszkázástól még ennyit sem reméltem, mivel intenzitásában nem éreztem túl nagynak.

A két órás csúszkálás közel 1600 kilókalória elégetését eredményezte a személyesített pulzusmérőm szerint. Ez még most is hihetetlennek tűnik, de hétfőn gyorsan teszteltem egy otthoni tekeréssel, hogy nem-e mér félre a ketyere. De nem, negyven perc után 481 Kcal kopott el. A héten folytatódott a zöldség több formában történő fogyasztása.

2012_0210_fogyas

A fogyó kilók hódítanak a családban is. Pár hónapja az ellipszis tréner ott porosodott a sarokban, most meg néha egymásra váruk a párommal.

Keddre újból kezdtem közelíteni a nyolcvan fele, de a mozgást valahogy nem kívántam. A lábaimban még mindig a hétvégi deszkázás fáradalmait éreztem, így az asszonyt meggyőzve a lazítás mellett szavaztunk.

Még aznap délután az egyik szabadidőközpont szaunájában kuporogtunk a padon, mint tyúkok a tyúkketrecben. Nem vagyunk túl gyakori vendégek, így nem tudtuk, mikor kell menni. Sikerült is egy forgalmas időszakot elkapnunk. Ettől függetlenül, nem telt rosszul az izzasztóban sőt, a masszírozós pezsgőfürdő és a sós vizes áztatás meglepően jó hatással volt rám és főleg a fogyókúrámra. Másnap reggel többször is ellenőriztem, hogy a mérleg jól mér-e, ugyanis kereken 79 kilót mutatott.

2012_0210_fogyas

Az éhségemet gyümölcsel próbáltam meg elnyomni

A szerdámat a teljes lazaság és kiegyensúlyozottság jellemezte, így a mértékletes ételfogyasztáson kívül mást nem is erőltettem a fogyás érdekében. A megnyugtató számok ellenére sem szabad hátradőlni, ezért csütörtökön jöhetett a múlt héten beígért spinning.

Este a fitneszteremben sünnyögtem, ahol kívántam is a tekerést meg nem is. Végül természetesen győzött a mozgásigény és a közelgő péntek reggeli (meg)méretkezés motivációs hatása.

2012_0210_fogyas

Az irgalmatlan hajcsár, de köszönet az elégetett közel ezer kilókalóriáért

Igazából nem tudtam mire vállalkozok. A spinninig kerékpáros sport: a teremben többen tekerünk ritmikusan a zenére, amihez az edzésvezető adja a tempót.

Mikor berobogtam a terembe láttam, hogy másodmagammal képviselem az erősebbik nemet. Na, mondom, itt nagy gond nem lehet, lehuppanok az utolsó sorban, aztán tekerek egy kicsit, s közben legeltetem a szemeimet. Furcsálltam, hogy az utolsó szabad bringát foglaltam el, akkora volt az érdeklődés.

Sajnos a formás idomok bámulása még el sem kezdődött, máris véget vetett neki Lacika, a kegyetlen hajcsár. Három perc után sípoltam levegővétel közben, az izzadság csípte a szemem, de amúgy is minden egyéb életfunkcióm lecsökkent, hogy a levegővételre tudjak koncentrálni. Tizenöt perc után szívem szerint sikítottam volna, és kiterülök a földre.

Körülnézve csak azt láttam, hogy a csajok valami hihetetlen lazasággal, ritmusra tekernek. Ritmusra tekerni? A zenét nem hallottam úgy el voltam fáradva, nem hogy olyan tempót nyomjak. Ezek vérprofik voltak. Csak a büszkeségem nem engedte, hogy leszálljak, és kimenjek a teremből.

Vártam, hogy valaki feladja a csajok közül, s akkor már nekem se lesz annyira ciki, de ezek csak keményebben tolták. Teljes megalázottságomon felülemelkedve a huszadik perc környékén normalizálódott valamennyire a helyzetem. Fárasztóan, de egyre jobban kezdett telni az edzés.

Több mint ötven perc tekerés után remegő lábakkal szálltam le a bringáról. A spinningnek egy jó oldala van, akármennyire is elfáradtam, az élbolytól nem szakadtam le. Több mint kilencszáz kilókalória elégetése után elégedetten hagytam magam mögött a termet.

2012_0210_fogyas

A péntek reggeli méretkezés előtt még otthon is megtekertem az ellipszoid futógépet. Amolyan laza levezető edzést tartottam, erőm amúgy sem lett volna semmi másra. Következhetett a mérlegre állás, ahol az eredmény 78,5 kg volt.

Az egészséges táplálkozás, és az egyre több és változatos mozgás kezd beépülni a mindennapjaimban, és egyre nagyobb természetességgel csinálom. Ennek igazán örülök. Most következhet az utolsó hét, de addig is a hétvégén jöhet egy kis szalmakrumpli sajttal, fokhagymás tejföllel és akciós sörkolbásszal. Persze csak mértékkel.


címkék: fogyokura fogyas

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."