Színes » Érdekességek

Romániában a papok igazolják, hogy nem iszol

Suceava megyében az ortodox papok írott formában biztosítják például a munkaadót, hogy az alkalmazott nem iszik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bizonyítvány
Írásba is adják, hogy nem iszol
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 13., 12:18
0 hozzászólás. 

De arra is, ha igen. Egy ilyen igazoláshoz, melynek hitelessége és megbízhatósága bombabiztos a papok szerint, nem kell mást tenni, csak esküt tenni a szentlélek előtt.

Măneuţi falu papja, Constantin Capră elmondta, eddig senki sem szegte meg az esküt. "Mi történne, ha valaki nem tudná megtartani az esküt? Azt hiszem, hívna engem, és felmentetné magát az eskü alól. Így történt azokkal, akik más okból tettek esküt, meggyóntak, és ott helyben felmentettem őket egy imával", mondta.

Hozzátette, ő egyáltalán nem erőlteti, hogy bárki esküt tegyen arra, hogy nem iszik. "Még más parókiához tartozó hívők is eljönnek hozzám önszántukból, vagy azért, mert a házastársuk küldi őket, hogy ne váljanak el, vagy a rendőrség, amikor az alkohol miatt butaságokat csinálnak, vagy a munkaadó. Én mit tehetnék? Segítenem kell rajtuk. És akkor az oltár előtt megesküdnek, hogy felhagynak az alkohollal hat hónapig vagy egy évig", magyarázta Constantin Capră.

Az így letett eskü után járó igazolás nem egy bevett eljárás, az egyház viszont tud róla. Az illetékes érsekségen megerősítették, tudnak ilyen esetekről, de egyelőre nem vitatták meg felsőbb körökben, hogy ez ütközik vagy sem az ortodox egyház tanításaival.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."