Színes » Érdekességek

Fellökték a pápát a karácsonyi misén

Egy pszichiátriai problémákkal kezelt nő sodorta el XVI. Benedek pápát a Vatikánban celebrált karácsonyi szentmisén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

xvi_benedek
xvi_benedek
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 27., 12:06
0 hozzászólás. 


XVI. Benedek pápa megsűrűsödött teendői miatt idén egy órával korábban, azaz este tíz órakor kezdődött a hagyományos karácsonyi mise a Vatikánban. A megváltozott időpontot tanácsadói javaslatára fogadta el az egyházfő, a cél a katolikus vezető tehermentesítése lett volna. Ebbe egy 26 éves, svájci illetőségű nő, név szerint Susanna Maiolo szólt bele, aki – állítása szerint meg szerette volna ölelni a vallási vezetőt, ám ehelyett fellökte őt, amikor behatolt a lezárt területre, ahol a pápa is tartózkodott.



Benedeknek semmilyen baja nem esett, felsegítették, majd az oltár elé járult, ahol rövid késéssel megkezdte a szertartást. Valamivel rosszabbul járt Roger Etchegaray bíboros, aki szintén elesett az incidensben és combcsontját törte. A 87 éves francia bíboros rosszul lett és mentővel szállították kivizsgálásra. A támadó nőről egyébként valószínűsíthető, hogy ő az a személy, aki tavaly ugyancsak hasonló akcióra készült, ám ekkor a biztonsági szolgálat emberei sikeresen feltartották még mielőtt bármit tehetett volna.

Maioloról a későbbiekben derült ki, hogy 2006 és 2008 között több hónapon át pszichiátriai klinikán kezelték. Őt csütörtökön már őrizetbe is vette a rendőrség, és a Vatikánhoz közeli Szentlélek klinika pszichiátriai osztályára szállították, ahol jelenleg is kezelik. Itt orvosainak azt bizonygatta, hogy "nem akart kárt okozni a Szentatyának". Az olasz-svájci nő ügyét a vatikáni igazságszolgáltatás szervei vizsgálják, a Szentszék törvényei szerint történik az eljárás. Az olasz hatóságokat csak vatikáni kérésre lehet bevonni az ügybe, az olasz-vatikáni konkordátum előírásai alapján.

Forrás: Index


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."