Színes » Érdekességek

Cigánygyermekek a rendőrautóban

Nyílt napot tartottak a rendőrségnél hétfőn, több osztálynyi gyerek próbálhatta ki a rendőri felszereléseket. Bilincs, gumibot, pisztoly.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

nyiltnaparendorsegen2
Fotók: Koszta Ferenc
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 25., 13:49
0 hozzászólás. 

Mint minden évben, idén is megrendezték az udvarhelyi rendőrőrsön a nyílt napot, az érdeklődő gyerekek betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, megnézhették, kipróbálhatták munkaeszközeiket. A rendőrautók szirénáit is bekapcsolhatták a gyerekek, illetve a hangosbeszélőt is használhatták – emiatt eléggé nagy lárma volt a rendőrség udvarán, mert volt olyan gyerek, aki percekre beleszeretett a hangos ordítozásba.

Több, iskolába rendszeresen járó roma kisdiák is volt a rendőrségen, szemmel láthatóan élvezték az autókban ülést, a bilincs és a gumibot „működését". A rendőrök több lőfegyver működési elvét is elmagyarázták nekik, pl. háromféle rendőrségi revolvert mutattak be (golyók nélkül, természetesen), illetve egy 1968-as, harminc golyós, orosz gyártmányú gépkarabélyt. nyiltnaparendorsegen1

Kétféle bilincs használatát is láthatták a gyerekek (a rendőrök még élő bemutatót is tartottak e sorok íróján), kipróbálhatták, hogy mekkorát üt a gumibot, ugyanakkor azt is megtapasztalhatták, hogy milyen egy ujjlenyomat-felvétel. Az udvaron a rendőrségi nyomozókutya, a 11 éves, már a „nyugdíjkorhatáron" levő Blacky is bemutatott néhány gyakorlatot, de nehezen viselte a szirénák vijjogását. A rendezvény célja a gyerek körében is bemutatni a rendőri szakmát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."