Színes » Érdekességek

Levegővételért mikor fogunk adózni?

Megoszlanak a vélemények: egyesek jogosnak tartják a hamburgeradót, mások értetlenül állnak a kezdeményezés előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Hamburgerado_szavazas
Hamburgerado_szavazas
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 19., 10:39
0 hozzászólás. 


Két héttel ezelőtt látott napvilágot az a hír, miszerint az Egészségügyi Minisztérium új adónemet vezetne be a fast-food termékekre, édességekre és szénsavas üdítőkre. A hamburgeradóból begyűlt összeget különböző egészségügyi programok, befektetések finanszírozására fordítanák.

Az adótervezet viszont sokak felháborodását váltotta ki. Szavazógépünkön egy hétig pedzettük a témát, miszerint: Jogosnak tartod-e, hogy bevezetik a luxusadót a gyorséttermi kajára?

Hamburgerado_szavazas

Összesen 482-en adták le voksukat, az álláspontok pedig megoszlottak. A többség túlzásnak találja a szaktárca kezdeményezését, 125-ön azon aggódnak, hogy hamarosan a levegőért is megadóztatnak valamilyen formában. Mások értetlenül állnak a helyzet előtt, 112-en csodálkoznak, hogy már az evés is luxusnak tekinthető?!

Viszonylag magas létszámú tábor ugyanakkor jogosnak tartja az új adónemet, 85 olvasó azért, mert a gyorséttermi kaja káros az egészségre, ugyanennyien azért, mert befolyt összeget az egészségügy javára fordítják. Páran az anyagiakért aggódnak a leginkább, 63 voksoló a jelenlegi árakat is túl magasnak találják. Csupán 12-en látnak benne személyes hasznot, mivel így leszoknának függőségükről.

Következő szavazásunkat a jelenleg is zajló ANL-s meghallgatások apropóján állítottuk össze: Szerinted tisztességes az ANL-s lakások elosztása?


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."