Színes » Érdekességek

Részeg bárányból nem lesz flekken

Vagy mégis? Ezt hívjuk kívül-belül borral pácolt bárányflekkenek! Május elsején történt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

bárány
bárány
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. május 01., 12:09
0 hozzászólás. 

Legtöbbször utolsó percre marad a majális megszervezése. Akkor is így volt, amikor még állatorvosnak tanuló barátom vidéki házához hívott el majálisozni és az ilyenkor megszokott eszem-iszomra. Mint megtudtam báránysütés lesz az esemény fő attrakciója a kötelező esti részegedés előtt.

Borban az igazság

Jó néhány éve történt, hogy a kora délutáni órákban megérkeztem az említett majálisozásra. A társaságból nem ismertem mindenkit – a házigazdán kívül volt még néhány állatorvosnak készülő kollégája.

Egyszer az egyik azt mondja, kimegy megnézni, hogy van a bárány. Mi az hogy, hogy van a bárány? Kicsontozva, felvágva, bepácolva – gondoltam naivan.

Állatorvos hallgatóknál másképp megy az ilyesmi, élő bárányt hoztak. Majd ők szakszerűen levágják, legalábbis ez volt a terv. Azonban némi szeszes ital elfogyasztása után azt találták ki, hogy a bárányhúst ne csak sütéskor locsolják majd borral, hanem előzőleg is, még élő állapotában, belülről kezdjék el „pácolni".

Mivel csak harmadéves hallgatók voltak, nem tudták mennyi bor kell az élő bárányhús megfelelő ízesítéséhez, így idő előtt sikerült alkoholos kómába ejteni a bárányt. Na, ugye, hogy máris átértelmeződött a „vajon hogy van a bárány" kérdés.

Volt egy kómás bárányunk,

egy marék állatorvos hallgatónk és gyorsan ki kellet találni, mi legyen? A májusi bárányflekkenezésre mégsem állíthat oda egy részeg bárány.

Szondáztatás. Jött a megoldás az egyik – gondlom stréberebb – hallgatótól. Így végignéztem miként szondáztat meg négy egyetemista egy részeg bárányt, akinek a húsa pár óra múlva a tányéromon fog feszedezni fél ropogósan, egy kis saláta és mustár kíséretében.

Negyed óra szondáztatás

után, úgy döntöttek mindenki érdekében jobb lesz abbahagyni. Az a pár perc, amíg magához tért a barika elég is volt, hogy a szakcsoport gyorsan vérét vegye az áldozati báránynak és megkezdjék a nagyon szakszerű bemetszéseket, melyekkel flekkent varázsoltak a részeg állatból.

Beleszaladtunk az estébe mire elkészültek a finomságok, de igazából akárhogy túrtam a villámmal a húsdarabokat, a saláta jobban csúszott.

Ebben az értelmezésben a kívül-belül pácolt bárányhús nem nyerte el a tetszésemet, s jó tanulságnak bizonyult, hogy állatorvos hallgatókkal csak úgy menjünk majálisozni, ha előre elkészített flekkennek való húst viszünk, különben könnyen állatorvosi rendelővé válhat a majális helyszíne.

Neked volt már extrém majálisod?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."