Színes » Érdekességek

Törhetetlen söröskorsót találtak fel a britek

Újra akcióban a brit tudósok: most nem kutatással, hanem konkrét eredménnyel jelentkeznek, ráadásul ez kocsmába járóknak még hasznos is lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

soroskorso
soroskorso
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 07., 17:26
0 hozzászólás. 


A vendégek a jövőben is összetörhetik egymást a brit kocsmákban, de söröskriglijeiket nem. A törhetetlen korsót a brit kormány belügyminisztere, Alan Johnson mutatta be a sajtónak. Az illetékesek szerint a találmány révén a szigetország egészségügyi kasszája milliárdokat takaríthat meg. Évente 87 ezer tört üveggel súlyosbított kocsmai verekedés tör ki a brit ivókban, ami a résztvevők közül sokakat kórházba juttat.

"Borzalmas sérüléseket okoz az üveg. Remélem, hogy az újdonság véget vet az ilyen verekedéseknek" – mondta Johnson, aki a korsóknak két prototípusát tárta a nyilvánosság elé. Az egyik típus fala gyantaréteggel megerősített, a másik pedig az autók szélvédőjéhez hasonló technológiával készül. Mindkettőt nehéz eltörni, de ha mégis sikerül, szúró-vágó fegyvernek alkalmatlanok, mert a szilánkok nem hasadnak le, az egész korsó egyben marad, csak repedezetten. A kocsmáknak nem lesz kötelező a korsók bevezetése. Az újdonság tartósságát, biztonságos létét még tesztelik.

soroskorso

A statisztikák szerint Nagy-Britanniában az erőszakos cselekmények fele alkoholhoz kötődik, aki pedig kocsmában vagy annak közelében van, ötször nagyobb eséllyel keveredhet verekedésbe. A korsótörés problémájával már jó ideje foglalkoznak a szigetországban, felmerült a műanyagkorsó is, ám a vendégek ki nem állhatták, mert meleg, az üveg viszont kellemes tapintású, mert hűvös - magyarázta a biztonsági korsók egyik fejlesztője. Az új üvegkorsóknak a biztonságon túl az is előnyük, hogy tovább tartják hidegen a sört.

Forrás: Index


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."