Színes » Érdekességek

Buborékfoci, az új őrület

Ha úgy akarod fellökni a főnöködet, hogy ne származzon belőle bajod, akkor hívd el buborékfocizni. Kipróbáltuk, működik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

bubifoci kikep-1
Kicsit megizzadva a lökdösődés után.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 06., 14:57
0 hozzászólás. 

Kaptunk egy e-mailt, amiben ez állt: ez az az új őrület, amiben a játékosok egy hatalmas műanyag buborékba bújva próbálnak talpon maradni, gólt szerezni, és persze mindeközben a rekeszizmokat sem pihentetik. Ha már hívtak, elmegyünk és kipróbáljuk. Miért is ne?

Összeszedtük a csapatot, termet foglaltunk és belevetettük magunkat a műanyag buborékba. A pályán már vártak az előre felfújt buborékokkal, amelyek már csak azért is viccesek, mert az Űrgolyhók című filmet juttatták eszünkbe. Persze a kettőnek, a buborékokon és a poénokon kívül semmi köze egymáshoz. Mint lovag a páncélt, úgy aggattuk magunkra a műanyag hevederes labdákat, hogy végre megtudjuk, mi is az a bubifoci, merthogy mi már csak így becézgettük egymás között.

Az már az elején kiderült, hogy sokkal szórakoztatóbb tud lenni, mint a foci, még azoknak is, akik nem művelik a labdarúgást semmilyen szinten.

Ezt is gólra játsszák, de messze nem ez a lényeg. Hanem a lökdösődés, a nevetés és a csapatszellem. Két szabály van: az első, hogy földön fekvőt nem lökünk tovább, a második, hogy nincs több szabály.

Ugyan nem kötelező, de ha tényleg fontos számunkra, hogy a csapatunk nyerjen, ajánlott a csapattagoknak legalább egyforma színű zokniban játszania, egyébként mire rájönnénk, kinek is kell passzolnunk, az ellenfél már félre is gurított az útból. A térdvédő viselésével sem jársz rosszul.

Tényleg fellökhetsz bárkit, legyen szó idegesítő kollégáról, utálatos főnökről, vagy a legjobb alkalmazottról. Mindezt úgy, hogy nem jár érte semmilyen megrovás, fizetéslevonás vagy kirúgás. Legalábbis direkt módon nem. A videót visszanézve kiderül, hogy mennyire puhányok vagyunk.

2X20 perc – nagyjából ennyi kellett, hogy a rohangálástól, ütközéstől és megállás nélküli röhögéstől fáradtan lerogyjunk s izzadságfoltos felsőben, zihálás közepette idézzük fel a legjobb pillanatokat.

A játék ötlete egy norvég helyi televízió munkatársai agyából pattant ki. Úgy gondolták, hogy a foci így még élvezetesebbé és szórakoztatóbbá válhat. A szabályok ugyanazok, csupán az a változtatás, hogy a játékosok egy műanyag, felfújható "buborékban" játszanak. Az első tévéközvetítés után futótűzként terjedt Európában, Olaszországtól egészen Lettországig sok ország szervezett már bajnokságokat. Megérkezett Székelyudvarhelyre is a buborékfoci, augusztus óta már ki lehet próbálni, így mi sem maradunk le a világ egyik újdonságáról!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."