Színes » Érdekességek

Megérkeztek Lázár Árpádék Bamakóba

Zsibvásárral és ünnepléssel ért véget a Budapest-Bamakó rali, illetve túra 2015-ös kiadása, ahol egyetlen udvarhelyi indulóként Lázár Árpád is célba érkezett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

bamako
Közel 6000 kilométer kipipálva
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. február 02., 22:15
0 hozzászólás. 

Közel hatezer kilométer afrikai motorozás után szerencsésen ért célba a Transilvania 4 Africa csapata, köztük az udvarhelyi Lázár Árpád.

Egy hete a motorossal telefonon beszéltünk, akkor éppen Mauritániában motoroztak és készültek Maliba a másnapi szakaszra. Mint kiderült, nem a tervek szerint alakultak a dolgok, nem tudtak a tervezett zöldhatáron átjutni, biztonsági okokból törölték az aznapi terepszakaszt, így aszfalton érkeztek Maliba késő éjszaka.

A benzinkút is benzin nélkül maradt

A késlekedés oka az volt, hogy több órát kellett Kiffában vesztegelniük, ugyanis az benzinkútnál elfogyott a benzin, így meg kellett várniuk, amíg újabb üzemanyag-szállítmány érkezik. A kiesett órákat kárpótolta, hogy ezután egy gyönyörű nemzeti parkon kellett átmotorozniuk, mesélte Árpád az újabb kalandokat.

Idő előtt teljesítették a távot

Az utolsó előtti etap napján idejében érkeztek meg az esti bivak ponthoz, mivel a kísérő autó nem tudta őket követni a táborba, úgy döntöttek, folytatják az utat és a következő napi, rövidebb utolsó szakaszt is letudják, így már január 31-én megérkeztek Bamakóba.

Eltűnt a célkapu

Vasárnap a csapat részt vett a hivatalos ünnepségen is, ahol helyi vezetők, miniszterek köszöntötték a célba érkezőket. Elmaradt a célkapunál készült fotózás, mesélte Árpád mosolyogva a vicces helyzetet, ugyanis a felfújható óriáskapu, amit a szervezők hoztak, útközben eltűnt és nem is került elő.

Megkezdődött a zsibvásár

A távot teljesítő csapatok ilyenkor a lehető legkevesebb holmit akarják magukkal vinni a visszaúton. Sőt, sokan az autóikat is elajándékozzák, vagy eladják a helyieknek és repülővel mennek haza. Ilyenkor kemény alkudozásba kezdenek a helyiek és mindet megvesznek, amit csak lehet. Csak a használt fogkefét nem vásárolják meg a helyiek, a verseny utáni zsibvásárnak hagyománya és sajátságos hangulata – mesélte Lázár.

Vasárnap eset egy közös nagy bulival zárták a Budapest-Bamakó rali és teljesítmény túrát. Most már mindenki elengedhette magát és látszott is, hogy mind kieresztette a gőzt, mert az elmúlt napokban azért sok volt a stressz és a fáradság – mondta Árpád.

Autójavítás és irány haza

Ezután az következik, hogy rendbe teszik a motorokat, megjavítják az autót, ugyanis nem csak a motorokat viselte meg a hosszú út hanem az autó villamossága és lökhárítója is javításra szorul. A motorok az autón a csapattagokkal utaznak vissza, Marákesig, így még vár rájuk egy 3500 kilométeres kocsikázás a fekete kontinensen. Marákesből a csapat egy része repülővel indul haza.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."