Színes » Érdekességek

Csíki és udvarhelyi újságírók lövöldöztek

A rendőrségen. El kellett dönteni ki a jobb, ezért éles fegyvert ragadtak az újságírók, amit nem féltek használni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

loveszet-10
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. március 18., 13:51
0 hozzászólás. 

A keddi napunkat a Hargita megyei rendőrség épületében, egész pontosan Gheorge Filip rendőrségi szóvivő irodájában kezdtük.

Nem egyébért, csak idén 193. alkalommal rendezik meg a Román Rendőrség Napját március 25-én. Ennek előfutáraként Csíkszeredában Céllövészeti Sajtókupát tartottak, ami ugyan hagyományszámba megy, szerkesztőségünk első ízben vett részt az eseményen.

Kicsit szűkös az iroda, és ridegek a fények, de még így is egyike a hangulatosabb rendőrségi irodáknak, amikben eddig jártunk.

Gheorghe Filip úriember módjára, pereccel és mogyoróval fogadott és amíg ebből szemezgettünk megtudtuk tőle, hogy egy rendes hűléshez két tekercs vécépapír dukál. Ebből is látszik, hogy vicces fazon ez a Filip, nagyokat kacagtunk, nála nem érzi az ember azt a feszélyezettséget, amit úgy általában reflexből tanúsítunk a rendőrök iránt, pedig már éreztük, lövöldözés lesz ennek a vége.

loveszet-1

Megérkezett még néhány, szám szerint három sajtós kolléga a csíkszeredai médiától, majd két rendőrségi Mercedes Vitóba ültettek és elindultunk a katonai laktanya fele.

A laktanya mögötti gyakorló pályán már nagyjából negyvenfős tömeg készült a megmérettetésre. Felvont piros zászló jelezte,

itt valami történni fog.

A rendőrség külsős munkatársai, ügyvédek, katonák társaságában zajlik a céllövő verseny, amelynek utolsó felvonása a sajtó megmérettetése. Alig érkezünk meg, emberünk, Filip máris pisztolyt ragad és feláll a 25 méter távolságú lőállásba. Megy a heccelődés a kollégák közt, Filip is állandó versenyben van az egyikkel.

Nem tudom, hogy most nekünk akar-e felvágni, de mocskosul aláz mindenkit az 59 pontjával (60 a max).

loveszet-5

Mi vagyunk az utolsók a sorban, így van időnk beszélgetni a megyei szóvivővel, aki a sikeres lövészet után önfeledt mesélésben tör ki. Egyik lövöldözős sztori a másikat követi. Szerencsénk van meghallgatni egy csehországi versenyen elért sikereit és egy 35 pontos lövészet kapcsán azt is megtudtuk, hogy „ő az óvodában teljesített hasonlóan".

loveszet-7

Volt egy magyar barátnője, akivel adódtak néha gondok a nyelvi megértésben. Amikor bókolni akart neki a „Te egy izgató nő vagy" helyett azt mondta „Te egy izmos nő vagy." Nem mondott rosszat, de nem azt a hatást érte el, amire számított.

Van lövésünk

Visszakanyarodva a lövöldözéshez, kezdő pisztolyosokként igencsak meglepődtünk az első sortűznél. Akinek még nem volt a kezében éles fegyver, annak mondjuk, hogy irtózatosan nagyot szól még egy ilyen kis Glock 9 mm-es is.

loveszet-4

Stabil állás, kétkezes fogás, levegőt kifúj, céloz, majd lassan meghúzza a ravaszt. Ennyi volt a gyorstalpaló, és mit is mondhatnék, nem túl magabiztosan álltunk fel a lőállásba. A hangszigetelős fülvédő most csak álom maradt, így párszor összerezzentünk, amikor elsült egy-egy fegyver. Közben kiokosodtunk, így akinél ott volt a telefon fülese, az megmenekült a részleges süketüléstől. Előd, az új gyakornokunk papír zsebkendőből kényszerült rögtönzött füldugót készíteni.

loveszet-9

A pisztoly megtöltése, felhúzása már élesben ment, majd szóltak, hogy lőhetünk. Első körben három golyót kaptunk, hogy barátkozzunk. Ezzel a táblát sem tudtam elkapni, nemhogy célba találjak. Minden lövést nem csak óriási hanglökés követett, de folyamatosan ki akart csavarodni a kézből a pisztoly. Arról nem is beszélve, hogy repkedtek a hüvelyek.

Második körben hat töltényt kaptunk, ha mind a közepébe talál, 60 pont. Sorra puffogtattuk el a golyókat, és az izgalom, az adrenalin nagyon feldobja az embert. Minden lövés után egyre rambósabbank érzed magad.

Virsli egy kupával

Lejárt a hat lövés, megyünk összeszámolni a találatokat. 44 ponttal első helyen végzek, így elsőre nem is rossz. Na, ugye édesanyám, hogy nem is volt annyira elvesztegetett idő a sok-sok óra Call Of Duty!

loveszet-11

A lőtér melletti kis épületnél virslivel, mustárral, friss kenyérrel és forró teával vártak. A nagy küzdelemben megéhezett a társaság, jól esett az élelem, a meleg tea meg mindig jól jön a Csíki-medencében.

Két autóval érkeztünk, de eggyel megyünk vissza, kicsit szorosan vagyunk. Elődnek nem is jut ülés. De ki büntetne meg?

loves-1

Zárásként Filip irodájában átvesszük a diplomát, kupát, és érmet. Filip minden részletre figyel, megadja a módját. Második, harmadik helyen, illetve női kategóriában a Csiki Hírlap munkatársai aratták a babérokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."