Színes » Érdekességek

Titanic-emlékutazás a katasztrófa századik évfordulójára

Az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött Titanic útvonalát járja végig két év múlva egy tengerjáró, fedélzetén az áldozatok hozzátartozóival.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 15., 08:09
1 hozzászólás. 


A hajó a katasztrófa századik évfordulóján, 2012. április 14-én jut el arra a helyre, ahol a Titanic elsüllyedt. A Balmoral tengerjáró, amely az "elsüllyeszthetetlennek" tartott utasszállító pontos útvonalát követi, 2012. április 12-én indul az Anglia déli partjainál található Southamptonból, majd kiköt az észak-franciaországi Cherbourg-ban és a dél-írországi Cobhban – közölte az expedíciót szervező Miles Morgan Travel brit utazásszervező cég.

Bedohazi

A Balmoral ezután az Atlanti-óceán északi részében halad tovább, és 2012. április 15-re virradó éjszaka éri el azt a helyet, ahol a Titanic nekiütközött egy jéghegynek, és 1500 utasával hullámsírba süllyedt. Az áldozatokról külön szertartáson emlékeznek meg pontosan a hajóroncs felett, amely 8 kilométeres mélységben nyugszik a tengerfenéken. A hajó ezután folytatja útját New Yorkba.

Az utasok között az áldozatok és túlélők több hozzátartozója van, közöttük Jane Allen. "Azért foglaltunk helyet, hogy megemlékezzünk rokonunkról, Thomas Pearsről, aki a Titanicon halt meg. Az özvegye túlélte" – mondta.

Philip Littlejohn, a hajótörést túlélő Alexander James Littlejohn unokája, szintén részt vesz az utazáson. "A nagyapám biztosan büszke lenne rá, hogy a történetében a Balmoral utasai is osztoznak. Nagyon megható lesz a roncs felett állni, ahová 2001-ben lemerültem, és amelyet a nagyapám a 13. számú mentőcsónakon hagyott el"- írta a férfi az utazásszervező cég honlapján.

uh.ro/MTI


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2010-08-16 12:14:38
Az áldozatok hozzátartozóival???

Akkor vagy nagyon sokan, vagy nagyon kevesen lesznek...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."