Színes » Érdekességek

Nepáli a világ legkisebb férfija

Hatvanhét centiméter magas nepáli fiatalember a világ legkisebb férfija.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 15., 08:09
0 hozzászólás. 


A világrekordot csütörtökön hitelesítette a Guinness rekordok könyve, amikor Khagendra Thapa Magar betöltötte a 18. életévét. "Nagyon boldog és izgatott vagyok" - mondta Magar, aki eddig a világ legkisebb kamaszának címét viselte. Családja ugyan már évek óta sürgette a rekordokat hitelesítő Guinnesst, hogy ismerjék el a világ legkisebb férfijának is, a kérést azonban eddig azzal utasították el, hogy a fiú még nőhet. Ebben a kategóriában a korábbi rekorder a 70 centiméter magas kolumbiai Edward Nino Hernandez volt. Az 5,5 kilogrammot nyomó Magar mindössze 600 grammal született. Szülei nem tudják, hogy miért nem fejlődött rendesen, 13 éves öccse a korosztályának megfelelő nagyságú.

Bedohazi

A kétszobás házban élő család egyszerű körülmények között, gyümölcseladásból tartja fenn magát. A hároméves kisbaba nagyságának megfelelő Magar iskolába is járt, de tanulási nehézségei voltak. A fiú mostanában egy utazó tánccsoport tagjaként járja a vidéket. A nepáli kormány a jövőre meghirdetett nepáli turisztikai év alkalmából jószolgálati nagykövetének nevezte ki a rekordert.

Mint Magar szülei elmondták: abban bíznak, hogy világrekorderként és a média figyelme folytán nem kell majd aggódniuk fiuk jövője miatt.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."