Színes » Érdekességek

Ferrari-élménypark a sivatagban: hullámvasút 240 kilométerrel

A világ legnagyobb fedett attrakciós parkja épült fel egy sivatagi szigeten, Abu Dzabi városának szomszédságában, az Egyesült Arab Emírségekben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 02., 09:28
4 hozzászólás. 


A 20 különböző látványosságot, köztük egyes szakaszain akár 240 kilométeres sebességet is lehetővé tévő hullámvasutat magában foglaló, naponta akár 10 ezer látogatót is fogadni képes Ferrari World csütörtökön nyílik meg hivatalosan is a nagyközönség előtt.

Bedohazi

A Ferrari az első versenyautó-cég, amely megjelenik az élményparkok eddig inkább mesefigurákkal és történelmi vagy technikai látványosságokkal benépesített világában. Az élménypark, amely egy 40 milliárd dolláros beruházás részét alkotja, a maga nemében az első a Közel-Keleten.

A Ferrari World a Yas Marina versenypálya közelében létesült, amely a Forma-1 idei szezonjában az évadzáró verseny színhelye lesz.

A világ leggyorsabb hullámvasútján kívül a fedett park nevezetessége a 200 ezer négyzetméteres, Ferrari-pirosra festett tető, amelyet a világ legnagyobb Ferrari-emblémája díszít, továbbá a 62 méter magas torony, amelyen a Forma-1 kocsik gyorsulásához hasonló hatást lehet megtapasztalni.

Olaszországon kívül itt található a Ferrari jelenlegi és korábbi modelljeinek legnagyobb gyűjteménye, és megtekinthető a Ferrari Forma-1-es depójának mása az ott használt berendezésekkel, látogatói kézbe is vehetik a műszereket és gyakorolhatják, hogyan kell cserélni a versenyautók kerekét.  
Forrás: MTI


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lazaboy
2010-11-02 10:12:50
huhh...Ez nagyon király lehet,jó lenne eljutni Abu Dzabiba ;)
avatar
Szkíta
2010-11-02 13:52:36
E-mailoztam az angyalkának hogy azt kérem ajándékba hogy vigyen el Abu Dzabiba , de lesújtó válasz jött "a keresett hely nem található,legközelebbi találat Abu Dhabi megfelel ?" most dilemmába vagyok menjek vagy ne ? :confused:
avatar
Sumu
2010-11-02 14:09:45
ezek szerint az angyalkad nem olyan okos mint az en wikipediam :) en se hittem, rakerestem es a wiki szerint ez az uj neve
avatar
Szkíta
2010-11-02 15:30:05
Hát igen Samu vannak még csodák a találatok mindenütt Abu-Dhabiként írják a Wiki valóban Dzabit ad ki , de azt nem írják sehol hogy mikor volt a keresztelő.
U.I: ezeknek az araboknak az eszét elvette a sok olaj, kínjukban már azt se tudják hogy mit találjanak ki :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."