Színes » Érdekességek

Fogyókúra UH módra

Rád is felmásztak a kilók az ünnepek alatt? Csatlakozz az uh.ro fogyókúrás akciójához és szabadulj meg a feleslegtől. A cél: hat hét alatt hat kilót ledobni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

2012_0106_fogyas
2012_0106_fogyas
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. január 06., 16:56
2 hozzászólás. 

Bár tovaszálltak az ünnepek, legtöbbünkön látható nyomokat hagytak. Félreértés ne essék, nem a szilveszter utáni nyúzott másnaposságra gondolok, vagy a karácsony után megüresedett pénztárca okozta homlokráncokra. Sokkal inkább az ünnepeket kísérő dínom-dánom, a hatalmas családi ebédek, a karácsonyfa alól kikerülő édességek, a nagyi visszautasíthatatlan bejglije rajtunk maradt nyomairól.

2012_0106_fogyas

Fotó: Kakasy Botond

Azokról a plusz kilókról és el nem égetett kalóriákról esik most szó, amik csak púpot képeznek a hasunkon. Bár próbálkoztunk a reformkonyhával, de a székelyt nehéz kibillenteni a mindennapjaiból, főleg ha a gyomráról van szó. Megszoktuk, hogy a

húst hússal esszük

és kenyérrel vagy krumplival nyomtatjuk. Ezt ráadásul az ünnepekkor meg is sokszorozzuk. Az elkövetkező időszakban ezektől a zavaró kilóktól próbálok majd megszabadulni, de bárki csatlakozhat az alternatív kúrához.

A fogyás érdekében a személyi edzőtől a gyomorgyűrűn át szinte bármit ki lehet találni, de a leggyakrabban bevetett eszközök az interneten is megtalálható tömérdek fogyókúrás program valamelyike.

Ezekkel az a baj, hogy túl sok szervezést, számolgatást, tervezést igényelnek, ami sok időt vesz fel. Most megpróbáljuk ötvözni a pozitívumaikat és csak azokat a módszereket alkalmazni, amire időnk és energiánk van.

Szabályok nélkül esünk neki, egyetlen céllal: megszabadulni néhány felesleges kilótól. Egyszerű tippekkel és trükkökkel, amiket életvitelünkhöz mérten tudunk alkalmazni.

A felszedett kilók száma esetemben hat, ennyitől is kellene megszabadulnom. A fogyókúra sikere az elért (rész)eredményekben rejlik, ezért a kitűzött cél, a heti egy kilótól való megválás. Megszorítások hiányában széles az eszköztár.

 

Bármilyen csel, koplalás vagy technika alkalmazható,

a lényeg nem változik: fogyni kell. Hogy szakszerűen követhessük a sikerességet, néhány dolgot érdemes betartanunk. Például méretkezzünk mindig reggel, és ha lehet, a nagydolog után. Napközben szervezetünkbe folyamatosan viszünk be táplálékot, ezért ugyanazon a napon két méretkezés között akár egy kiló eltérést is mutathat a mérleg.

A pontos adatok érdekében javasolt meztelenül méretkezni, így nem hátrány, ha van otthon egy mérleg. Ebből jó bármelyik, a lényeg hogy pontos legyen és tudjon tizedest mérni.

 

A fogyókúrás szabályok felrúgása

mellett, arra azért figyeljünk, hogy ne tegyünk kárt magunkban. Az ünnepi bulikból történő felgyógyulás közben nem kezdeném rögtön sportolással vagy megerőltető munkával a fogyást.

Első körben a gyomorszűkítésre szavazok. A pazar ünnepi fogások után gyomrunk bőségesen kitágult, így nem ártana kisebbé varázsolni. A kitágult gyomor nagyobb befogadóképessége miatt többet eszünk és később érezzük csak a jóllakottság érzetét.

Ez ellen két trükköt alkalmazok. Az egyik, hogy értelemszerűen csökkentem az ételadagot. A csökkentett ételmennyiséget, aki teheti, ossza fel több részre, így a nap folyamán többször együnk keveset.

 

15 perc múlva lakunk jól

Van abban valami, hogy a gyomortól az agyunkig a jóllakottság érzete közel negyed óra alatt jut el. Így, bár mi régen jóllaktunk, ha nem kiporciózott ételről van szó, akkor még egy ideig tömjük magunkba. Éppen ezért próbáljuk meg az evés sebességét is csökkenteni – ez egyébként az emésztésnek is jó tesz.

2012_0106_fogyas

Ha megvan a napi kajaadagunk és azt fel is osztottuk, akkor érdemes arra is odafigyelni, hogy a nagyobb étkezések a nap elején történjenek, majd a későbbiekben kevesebbet együnk.

Este hat után, ha nem muszáj, ne együnk semmit. Ha mégsem bírjuk, akkor gyümölccsel és folyadékkal csillapíthatjuk étvágyunkat, a sok folyadék amúgy is fontos és a fogyókúra szempontjából is hasznos.

Jelen állás szerin 84,7 kilógrammról indul a fogyókúrám. Kövesd figyelemmel a beszámolókat, eredményeket és próbáld meg te is. Dobj le néhány kilót és a hozzászólásokban oszd meg tapasztalataidat, véleményed és eredményeid!



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mekkmester
2012-01-09 10:22:44
Hát, kedves Botond, ha a cikkben leírt módszerrel sikarülni fog a hat hét alatt hat klió, akkor az -szerintem- tiszteletreméltó önuralomról és kitartásról fog tanúbizonyságot tenni. A fenti módszerrel már értem el két hét alatt két kilót, sőt, azt hiszem, hogy három hét alatt három kilót is, de valahol ott megtorpantam... Aztán szép lassan vissza is szedtem magamra...
Mindettől függetlenül újból megpróbálkozom én is ezzel a módszerrel, mivel véleményem szerint egészséges embernek ez való. A "macsaksaláta és holnapcsakgyümölcs" jellegű módszerek szerintem hosszú távon úgysem tarthatóak. A fogyéshoz a kulcs a normális étrend mellett a MOZGÁS lenne. De a lustaság és a "nincs időm" kifogás nagy úr....
avatar
boti
2012-01-09 20:54:50
re:
avatar
mekkmester
....

Ebben a fogyókúra kísérletben ez a szép, hogy nem kell semmihez ragaszkodni. Mindig más "fogást" alkalmazol (így nem is unod meg olyan hamar). Lényeg, hogy tudatos legyen és természetesen eredményes. Ha mondjuk követed a fenti módszert, de egyik nap mégis sikerül rendesen bekajálni, akkor tervezz be egy kis aktív sportolást is. De elérünk majd ehhez is :)
A "visszaszedés" valóban súlyos probléma, amiről a legtöbb fogyókúrázó a kúra lejárta után megfeledkezik. Ha sikerült megszabaduljunk a kilóktól, akkor erre is kitalálunk valamit. Kitartást a fogyókúrához és várom majd az eredményeket.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."