Színes » Érdekességek

Székely ruhában pisil a brüsszeli szökőkút?

A világhírű Manneken Pis szökőkút-szobrot már mindenféle ruhába felöltöztették – most minden jel szerint a székely népviselet van soron.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szines
Szines
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. február 29., 12:04
2 hozzászólás. 

Székelyföld brüsszeli képviseleti irodájának kezdeményezésére székely ruhába öltöztetik a Brüsszelben található világhírű Manneken Pis szobrot – közölte Hargita Megye Tanácsa. A közleményben nem szerepel, mikor ölthet székely ruhát a pisilő kisfiú.

Szines

Az alkotást időről időre beöltöztetik, például tavaly január 3-án a magyar EU-elnökség tiszteletére huszárruhát adtak rá, 2010. december elsején pedig román népviseletet kapott a szobor.

A tavaly januári akció botrányosra sikerült, mert valaki egy Censored feliratú táblát akasztott a huszárruhás szoborra, hogy felhívja a figyelmet a magyar médiatörvény kritizált passzusaira.

A Manneken Pis öltözékeit a brüsszeli városi múzeumban őrzik. Körülbelül nyolcszáz különféle ruhába öltöztették fel eddig a szobrot. Brüsszel város honlapján szerepel néhány tervezett viselet, valamint egy videó is az egyik avatásról.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lajosfia
2012-02-29 12:34:45
Javasolom a szervezőknek, hogy a beöltöztetés egészüljön ki egy helyi nyelvű tájékoztató táblával, amely tartalmából derüljön ki, hogy kik is vagyunk, hol és hányan élünk. Ugyanis volt közvélemény kutatáskor olyan, nem egy "művelt" francia, aki azt sem tudta, hogy Budapest melyik ország fővárosa.
avatar
sumec
2012-02-29 16:43:36
En pedig javasolnam hogy a szekely ruha azt az uzenetet adja: A Szekelyek "pisilnek" ra az "eu"-ra mert az csak rosszat hozott.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."