9+1 magyar politikus, akinek jobban áll

Ide süss, ha kíváncsi vagy, hogy néz ki Orbán Viktor és társasága székely népviseletben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Divatkép
Divatkép
szerkesztoÍRTA: UH.RO ÖSSZEÁLLÍTÁS
2014. március 27., 16:48
19 hozzászólás. 

Ránk cuppantak finoman a kampányban a magyarországi nyakkendős fenegyerekek. Kinek nyíltan, kinek titkoltan, mindenkinek kell a szavazatunk. Mi, erdélyiek, a felmérések szerint csak két embert juttathatunk be a magyar országgyűlésbe. Mondd, te kiket választanál, hogy a székely színeket képviselje a magyar döntéshozásban?

Felkértük a Székelyföldön legismertebb politikusokat, különleges divat összeállításunkhoz öltsék magukra ősi népviseletünket. Pártállástól függetlenül. Balról kezdünk.

1. Együnk 2014

Mosolyt sajtolt ki magából a szentléleki cég kormányváltó reklámarca. bainai

Bajnai Gordon vallja, a székely sajt, akárcsak a pártja, megérett a győzelemre.

2. Sirüljünk

Meggyőződésünk, hogy sok nő csak Deutsch Tamás miatt szavazott éveken át a Fideszre, s bár idén nem látjuk a jelöltek listáján, a székely ruhát vele is felpróbáltattuk.

dajcs

A kedvünkért még csárdástudását is megmutatta a kormánypárt sármos, feleségfaló politikusa.

3. Koalícióra lépjünk

A DK-ás Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes idén a kampány miatt kissé előbb megtartotta pünkösdi zarándoklatát Csíksomlyóra. gyurcsanyvadai2

Gyurcsány esernyővel egészítette ki öltözetét, hogyha híres vendégszeretetünk ellenére mégsem fogadnánk szívesen Erdélyben, Mary Poppinsként adhassa ki magát. Csak elkúrták a jelmezét.

4. Három a magyar igazság,

és harmadik Kövér László, az Országgyűlés jelenlegi elnöke, a Fidesz-KDNP választási lajstromán.

kover

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Intézet vezetője és egyben Kövér komája, lóhalálában tavaszi szüreti bált szervezett a tiszteletére.

5. Európa visszavár

Morvai Krisztina a Jobbik legjobb arca, legalábbis minden EP-kampányban vele nyomulnak, pedig nem is párttag.

morvai

Székelyföldön két markos suhanc szökött alája.

6. Csillagösvényen

A nemzet Orbánját, reméljük, nem kell bemutatni senkinek.

orban

A dakota közmondás szerint, akinek nincs harisnyája, annak nem lesz molyette a gúnyája.

7. Gyí paci, paripa

Semjén Zsolt kormányfő-helyettes pont egy éve próbálta ki, milyen kézdivásárhelyi lófőnek lenni.

Semjen

Nyerít róla a székelység.

8. Székely csinibabák

Jobb válláról a bal vállára, bal válláról a jobb vállára – dúdolta fülünkbe az DK-ás Vadai Ágnes és a jobbikos Dúró Dóra.

vadaiduro2

9. Székely gárdás

Jó Vona Gábor, ha nem lépnél örökkétig a lábamra – sóhajtotta a magyar lány, mikor koszorú volt a haján.vona

+1 RIP Vak Komondor

Székelyföldön is nagy hasznát vennénk Balogh József képviselő vak komondorának, melyet tavaly óta klónozással tenyésztenek Magyarországon.

komondor3

Az új magyar fajta előnyös tulajdonsága, hogy elintézi az asszonyt helyetted, ha fáradtan érsz haza a kocsmából.



19 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
miszlik
2014-03-27 17:39:09
Vadai Ágnes DK-s, nem MSZP-s
avatar
kszl
2014-03-27 21:06:24
re:
avatar
miszlik
Vadai Ágnes DK-s, nem MSZP-s

Egy kutya... mszmp és az mszp között csak az "m" betű a különbség... a degenerált koalíció is egy szelet fúj az msz(m)p-vel...
Tömören kifejezve: szélső-balliberális agyhalott....
avatar
Lakatos
2014-03-27 23:23:49
Mondta ezt egy szelsojobbos agyhalott :))
avatar
kszl
2014-03-28 06:20:29
re:
avatar
Lakatos
Mondta ezt egy szelsojobbos agyhalott :))

Ha a gondolkodó balos szemében a jobbos agyhalott, ... legyen! - de nem a jobboldal tette tönkre az országot 24 év alatt...
avatar
jutacs
2014-03-28 18:15:53
A jobboldal eddig két világháborúba vitte a nemzetet. Ez sem semmi...
avatar
jutacs
2014-03-28 18:16:27
Szerintem a rabruha mindegyiken jobban állna
avatar
jutacs
2014-03-29 11:25:52
Magyarok milliói fizettek életükkel a nacionalista lázálmok miatt.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok, mozdulj, ha a Vezér szólít!
avatar
lala
2014-03-29 23:35:36
re:
avatar
jutacs
A jobboldal eddig két világháborúba vitte a nemzetet. Ez sem semmi...

Jobb lenne magadba szallj es elhuzz liberalisabb tajakra a kommunista zs. pajtarsaiddal egyutt!
avatar
jutacs
2014-03-30 09:42:13
Ne gondolkozz, mert a légüres tér fáj.
Csak tapsolj!
avatar
vogul
2014-03-31 11:28:09
vákuum dei
avatar
jutacs
Ne gondolkozz, mert a légüres tér fáj.
Csak tapsolj!


Akkor te fájdalmadban jösszz erre a fórumra, mert otthon már nagy a szív(óhat)ás?
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:29:04
Én kérek elnézést!
Lejáratják Erdélyt a vokscsalók!

Világbotrány a voksimport Erdélyből. Lakcímkártya átvehető a választási csaláshoz vasárnap is.

A játékelméleti matematika oldaláról:

A lényeg az, hogy a 80.000 főt elég csak a legjobban billegő helyekre irányítani előre nagyüzemileg tervezett, leszervezett alapon, mert azoknál érvényesíthető a korlátozott erőforrásunk a leghatékonyabban.
Meg kell nézzük, hogy ezek közül melyeknél kell/lehet a legkisebb számú voksturistával egy-egy mandátumnyereséget elérnünk. Ezekre koncentrálva elég, ha az összes, a 106 körzetből csak ezeket nyerjük el egy kiegyenlített országos rendszerben. (A biztos nyertes és vesztes területeket nem is kell figyelembe vegyük ezen metódus szerint, sőt a billegőknél is csak a legperspektívikusabbakkal érdemes foglalkozni, amelyekben párszáz, vagy párezer szavazat is eredményt hozhat.)
Tehát csak a legbillegőbb körzetekre koncentrálva célozzuk meg a 70%-os nyerési valószínűséget (pontosabban az erőforrásaink szerint az 50%+1 fel
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:30:13
2. Én kérek elnézést!
Tehát csak a legbillegőbb körzetekre koncentrálva célozzuk meg a 70%-os nyerési valószínűséget (pontosabban az erőforrásaink szerint az 50%+1 felett valamit), mert ez még kellően kevés kívülről jött szavazattal is elérhető., ugyanakkor a nagyszámok törvénye alapján nekünk elég a teljes rendszerbeli nyeréshez, ha összességében 1 mandátummal lenne több, mint a riválisunknak, és ezt el tudom érni akár csak 1 jól elhelyezett vokssal is egy ideálisan kiegyenlített rendszerben.
A bizonytalansági tényezők miatt viszont kénytelen vagyok az esélyeimet javítandó az elhelyezett voksok számát növelni, és diverzifikálni. Hogy hogyan,? Hát a fentieket szem előtt tartva választom ki a potenciális körzeteket, az odairányított voksturistáim számát pedig a fentiek alapján egy modell segítségével úgy számolom ki, hogy a 80.000 voks helyét a szerint osztom ki, hogy minél több billegő körzetbe küldve 70%-os (vagy akár 60%-os, mert ahhoz kevesebb kívülről jövő voks is elég) eséllyel hasznosuljanak.
A másik
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:31:15
3.
a 80.000 voks helyét a szerint osztom ki, hogy minél több billegő körzetbe küldve 70%-os (vagy akár 60%-os, mert ahhoz kevesebb kívülről jövő voks is elég) eséllyel hasznosuljanak.
A másik megközelítés, ha a fent kiválasztott helyek közül a nyerés valószínűségét akarom növelni 75% fölé, akár 80%-ra, vagy feljebb, de akkor exponenciálisan több erőforrást kötne ez le, tehát a hasznosulásuk romlik.
A nyerő pedig egy további vegyes metódus, a kettő ötvözete.
A kérdés az, hogy a nyerési esélyeim optimalizálása esetében ezeket a változókat hogy, ill. mekkorára érdemes beállítani!
A bizonytalansági tényezők miatt, a billegő körzetek számának szűkítése mellett az egyes szavazókörzetekben fennálló esélyem százalékának javítására hajlanék, de ezt is csak maximum 70%-ig növelve, hiszen a nemelcsalt billegő körzetekben a nagyszámok törvénye miatt a nyerési esélyem anélkül is 50% (idealizált kiegyenlített, de bizonytalan kevert, el nem dönthető helyzetben is) körül vannak.
Viszont mivel a 70% rela
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:31:57
4.
Viszont mivel a 70% relatívan sok erőforrást köt le, ezért lehet, hogy érdemes azt leengedni 60%-ra, és az így felszabaduló erőforrásaimat inkább újabb billegő körzetek eredményeinek meghekkelésére fordítani, amelyekben még elérhetem a fentiekkel párhuzamos 60%-os nyerési valószínűséget.
A nagy számok törvénye szerinti 60%-os nyerési esélyem azt is jelenti, hogy vállalható veszteségként (nem feltétlenül) bedőlni hagyok 40% bizonytalan helyet, hiszen azokban is megmarad az 50% esélyem a nyerésre. Ez szerintem korrekten vállaható kockázati veszteség, ill. biztos döntetlen azon voksok tekintetében amellett, hogy ennek érdekében viszont jelentősen megerősítettem a befolyásolt helyeken az esélyemet. Másfélszer annyi mandátumot megszerezve ott, mint az ellenfelem (60 : 40).

Ez a játékelméleti kérdés persze részben idealizált viszonyokkal számol, és a további paramétereket nem veszi figyelembe, mint pl. a pártlistás szavazás. Azt másmódon saját hasznára már eltorzította, mondhatjuk elcsalt
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:33:19
5.
mondhatjuk elcsalta a rezsim.
Mindezek mellett a fenti játékelmélet alapján elkövetett választási visszaélés, vagy csalás eredményét a helyi szavazók számának növelésével lehet gyengíteni, bár a részletezett választási visszaélés nagyon hatékony, hiszen csak a választási eredmény átbillentéséhez szükséges voksot telepít, és azt is csak oda, ahova keveset kell az eredményességhez. Ez egy parlamenti képviselői hely eléréséhez elégséges akár csak 10-100 erdélyi kisakkozott helyreküldése, amíg ez az eredmény a demokratikus ellenzék részéről átlagosan több, mint 25.000 rájukszavazót köt le, és az eredménye még akkor is bizonytalan! Tehát ez a választási csalás nagyon hatékony, hiszen akár kevesebb, mint 1%-os (telepített voks)befektetéssel nyerhet 100%-ot, azaz 1 parlamenti képviselőhelyet!
--
avatar
laco51
2014-06-08 10:39:11
T. Vak Ond
Véleményeddel a Velencei bizottságot kellene "bombázni" - mivel ők is megfelelőnek tartották a választási rendszert.
No de hagyjuk...
Miért nem működik a voks turizmus? Azért mert bár bárhol szavazhatsz azt a választások előtt be kell jelenteni - így csak egy látnok mondhatja meg, hogy hova vigyem a turistákat. DE tegyük fel, hogy Te látnok vagy - no akkor sem működik igazán MIÉRT
Csak egy példa: Fiam felesége Veszprémi állandóra bejelentett lakos, de Budapesten él. Kérte ,hogy budapesti választó körzetben szavazhasson ne keljen utaznia.
ÉS LÁSS CSODÁT: ugyan azokat az egyéni jelölteket látta a kapott szavazó lapon mintha elutazott volna Veszprémbe ÉS a pártokra leadható második szavazatokra is.
No akkor miről is beszélüm?
avatar
laco51
2014-06-08 10:42:27
és még valami az előbbiekhez T Vak Ond
A fiam feleségének Budapesten megejtett szavazatát (lezárva) továbbították Veszprémbe a lakóhely szerinti választó körzetbe
ennyi
avatar
otto9876
2014-06-09 14:03:11
...
jutacs,vak ond,lakatos.Már megszoktuk a baromságaitokat.Kell ilyen is,hogy a többség lássa milyen nem szabad lenni.Szerencsére kevesen vagytok! 4,5 % !!!
avatar
lajosfia
2014-07-08 12:02:10
Megszentségtelenítettétek...
Ahányszor meglátom ezeket a képeket, mindig felforr a vérem. Nem értem, hogy ki volt az az eszement, aki engedte nemzeti ruháinkat ráadni egyes nemzetárulókra. Vagy humornak szántátok, vagy elfeledtétek, hogy közülük kik és hányszor uszítottak ellenünk ? ÉN mást adtam volna nekik!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."