Színes » Érdekességek

Szétvágott autó és bombariadó a Merkúr parkolójában

Tűz- és autóbaleset a parkolóban, bomba a csomagban és kémiai üzembaleset az Aqua Novánál. Mozgalmas délelőttjük volt a katasztrófavédelmi egységeknek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

2012_0328_tuzoltosag
2012_0328_tuzoltosag
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. március 28., 15:40
0 hozzászólás. 

Reggel kilenc óra után pár perccel villogó rendőrautó, szirénázó tűzoltók és sebesen érkező mentősök zavarták meg a csendet a Merkúr áruház parkolójában.

2012_0328_tuzoltosag

A békés parkoló percek alatt változott egyszerre több katasztrófa helyszínévé. Nem kell megijedni, nagy baj nem történt, csak a helyi katasztrófavédelem egységek gyakorlatoztak. Nem is akárhogy.

2012_0328_tuzoltosag

A sajtót külön meghívták az eseményre, de még az újságírókat sem engedték a rögtönzött szalagkorlát mögé, így a hangoskodásra összecsődült kíváncsiskodókkal együtt kémleltük messziről, hogy mi is történik.

2012_0328_tuzoltosag

A gyakorlat szerint tűz ütött ki az épületben, ahonnan egy sebesültet kellett kiszabadítani. A tűzoltó alakulat biztosította a helyszint, majd behatolt a képzeletbeli lángok közé és hordágyon hozták ki a bent rekedt sebesültet.

2012_0328_tuzoltosag

Innen már a mentősöké volt a pálya: stabilizálták a sérült állapotát, majd a mentőautóval elvitték a helyszínről.

2012_0328_tuzoltosag

A képzeletbeli tűzeset után sem pihenhettek meg a szakemberek, ugyanis szimulált autóbaleset helyszínévé alakult a parkoló egy része.

Videó: Csedő Attila

Most a sebesülteket egy összeroncsolódott autóból kellett kimenteniük a tűzoltóknak és mentősöknek.

2012_0328_tuzoltosag

A tisztes távolság miatt elég keveset láthattunk, ezért a fiatalabb nézelődök az eseménysorozatról külön kommentárt igényelték. Apuka nem volt rest és hosszan magyarázta, hogy éppen mi történik, és mit, hogyan kell alkalmazni, akár éles helyzetben is.

2012_0328_tuzoltosag

Hogyan készül a kabrió? Azt hihetnénk, hogy a tűzoltók tuning műhelyében vagyunk, de nem, ez még mindig a mentés része. Hasonló esetben mennyire örülhetnek a tűzoltók, ha kabrió autóhoz riasztják őket? Bár rá kellett jönnünk, hogy olyan esetben valószínűleg már ütközés közben elhagyják autóikat az utasok.

2012_0328_tuzoltosag

Az izgalmaknak még koránt sincs vége. Közben kiderül, hogy bombagyanús csomag érkezett a Merkúr épületébe. A nem túl kényelmesnek kinéző védőruha felvétele kétemberes feladat. Ha tetszik, ha nem, fel kell venni, mert a csomag az al-Kaidától is érkezhetett és annak könnyen bumm a vége.

2012_0328_tuzoltosag

Az utolsó simítások vannak már csak hátra. Ha nem jönne össze a dolog, mégsem lehet csámpás nyakkendővel vagy kitűrődött inggallérral érkezni Szent Péterhez.

2012_0328_tuzoltosag

Ha legközelebb a futár így nyújtaná át csomagunkat, nyugodt szívvel legyünk bizalmatlanok. Ha a feladó nevénél fura, EKG vonalhoz hasonló írást látunk, akkor ajánlom, hogy ne vegyük át és vonuljunk gyorsan a helyiség legbiztonságosabb pontjába.

2012_0328_tuzoltosag

Miközben a gyanúsnak látszó dobozt megsemmisítették (amiről végül nem tudtuk meg, hogy valóban bomba vagy a nagyi által küldött szilváslepény volt-e benne) értesültünk, hogy az Aqua Novánál is baj van. Kémiai baleset történt. A gázálarc elengedhetetlen kellék ilyenkor az életben maradás érdekében, viszont elég nehézkesen lehet benne odakacsintani a tűzoltó lányoknak.

2012_0328_tuzoltosag

Sőt, pár perc viselet után egészen irritáló lesz és komoly viszketés éri utol a viselőjét.

2012_0328_tuzoltosag

A főnök igazi keményfejű vezető lehet. Ezért a homlokát nem is takarta el, azt még a sósav sem tudja kikezdeni. Közben tudatja a mentés folyamatának lépéseit. Ha csupasz homlokkal is, de fejben mindenképp helyén kell lennie ilyenkor az embernek.

2012_0328_tuzoltosag

És igen, az üzemben dolgozó munkást sikerül kimenteni a kémiailag szennyezett üzemből. A nagy riadalomra és a sikeres mentésre való tekintettel az áldozat már a hordágyon bekapja a sterilizáló hatású felest.

2012_0328_tuzoltosag

Elkészült a víztisztító újabb épülete és a területrendezés is a végső fázisba lépett. A porlasztott vízsugár anélkül öntözi meg a zöldövezetnek szánt területet, hogy a fűmagot kimosná a földből. A rég nem látott esőt mentés közben pótolták a tűzoltók. Reméljük pár napon belül a friss fű is kihajt.

2012_0328_tuzoltosag

Végül az eseménydús délelőttöt sikeresen zárták a katasztrófaelhárító egységek. A közös képhez már mindenki kimentve és megnyugodva állhatott egy csoportba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."