Színes » Konyha

Farsangi Falánk Csütörtök a Septimiában

A hagyományokat éltetni kell, és ez alól a gasztronómiai események sem kivételek. Itt az idő igazán jóllakni a Septimiában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Torkos Csütörtök a Septimiában
Készítsd az étvágyat és a Trifermentet!
szerkesztoÍRTA: (X)
2013. január 29., 10:59
0 hozzászólás. 

Torkos csütörtök hagyománya egykor része volt a magyar népszokásoknak. A „farsang farkát” jelölő három nap egyike, a hamvazószerda, valamint a húshagyó kedd mellett. Lényege abban állt, hogy nagyböjt előtt, ezen a napon megengedett volt a minél bőségesebb, mohóbb ételfogyasztás, egy szóval a torkoskodás. Néhány helyen szinte kötelező volt e napon jól lakni, hiszen a farsangi maradékokat mind el kellett fogyasztani, hogy azok ne menjenek kárba.

Miről is szól a Magyarországon elindított Torkos Csütörtök akció? A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezéseként, a hagyomány újjáélesztése céljából indították az akciót 2006-ban, mely minden évben a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül megrendezésre.

Az akció keretén belül hatalmas kedvezmények mellett fogyaszthatnak a vendégek a résztvevő éttermekben, illetve vendéglátóipari egységekben. 2013-ban kivételesen Farsangi Torkos Csütörtök néven kerül megrendezésre az akció, mivel az étterembe járás szempontjából szintén népszerű Valentin-napra esik a hagyományos időpont, és a torlódás elkerülése érdekében a gasztronómiai szövetségek és a Magyar Turizmus Zrt. arra a döntésre jutott, hogy ebben az évben már január 31-én torkoskodhat, kinek úgy a kedve.

Ezt a mozgalmat nálunk néhány éve vezették be Falánk Csütörtök néven, melyről ez évben sem kell lemondani. Idén már az év első hónapjában kénye-kedve szerint falatozhat mindenki a Septimia Hotel étteremben.

Január 31-én, a Farsangi Falánk Csütörtökön, korlátlan svédasztalos menüvel várják a torkoskodni vágyókat 14 és 22 óra között: minden, ami szem-szájnak ingere csupán 29lejért!

Bővebb információ és asztalfoglalás a 0266-217.770-es telefonszámon. A menüajánlat megtekinthető a septimia.ro honlapon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."