Színes » Konyha

Ezeket még ne hagyd ki az idén!

Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, amivel elütheted az időt az ünnepi felfordulásban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

karacsonyivasar
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 24., 15:15
0 hozzászólás. 

A felpörgött karácsonyi vásárlási lázban, a rokonságnál tett „kötelező" gasztrótúra mellett, az óév búcsúztatásnak felkészülése közben, ne felejtsünk el el kicsit lassítani és lazítani. A teljesség igény nélkül összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, hogy hol kapcsolódhatsz ki aktívan.

December 24-e önmagában is mozgalmas nap szokott lenni, de itt van néhány dolog, amit csak ma tehetsz utoljára. Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára – igaz ez nem is gőzös és nem is Kanizsára megy, hanem csak ide Szovátára, de idén utoljára ma lehet felülni a Mesevonatra. Ha gyerek még nem ment egy kört sem vagy éppenséggel nagyon is belejött, akkor meg kell ragadni az alkalmat és még egy utolsót körözni vele a városi parkban. A Meseváros 21 óráig lesz nyitva

Sokan hibáztatták a napokban kialakult forgalmi dugókért a lezárt Vár utca, illetve Városhaza tér egy részét. Lehet ha hozzájárult a nehézkes forgalomhoz, de semmiképpen sem mondható kiváltó oknak. Ne hagyjuk, hogy felesleges legyen a lezárás, ma utoljára még kilátogathatunk a polgármesteri hivatal előtti karácsonyi vásárba. Ha már lenulláztuk a bankkártyánkat, akkor is érdemes kisétálni a központba, ahol 17 órától Kozma Nóra és Szabó Sámuel ünnepi műsorát nézhetjük meg a téren felállított színpadon. De még ezután is érdemes maradni, hiszen a lassan hagyománnyá váló és valóba látványos lampionok eregetése következik az előadás után.

Hogy az Angyal is nyugodtan tudja végezni a munkáját, a Városi Könyvtárban 16 órától 20 óráig rajzfilmvetítés van, ahová mindenkit várnak szeretettel.

A színház sem zárja be kapuit az év végéig. Az év végéhez illő bohózattal Neil Simon Pletyka című elő-szilveszteri előadásával várják a közönséget december 30-án 19 órától. És ha van elő-szilveszteri műsor, akkor van szilveszteri is, így akinek jobban talál az év utolsó napjához az előadás, az megteheti, hogy 31-én 18 órától nézze meg.

Az óévet idén is tűzijátékkal búcsúztatják Udvarhelyen. Aki teheti, látogasson ki éjfélkor a város központjába, de mindenképp keressen egy olyan helyet, ahonnan szabad rálátása van, ugyanis az idei tűzijáték nagy durranásnak ígérkezik. Tavaly kissé lazára vette a megbízott cég az éjféli látvány-show-t, mert amellett, hogy látványban sem nyújtott túl sokat, már éjfél előtt megkezdődött és hamar le is járt. A Polgármesteri Hivatal kárpótlást ígért, így most van rá esély, hogy valóban nagyot szóljon az idei fényjáték.

A városvezetés a nyugdíjasok szilveszterére is gondolt, ezért nekik is szerveztek egy ünnepséget. Igaz ez már fizetős buli, ahol 50 lej/fő értékben 31-én 20 órától a Park Étteremben búcsúztathatják az elmúlt esztendőt. Ünnepi műsor, tombola, vacsora, tűzijáték szerepel a programban.

Lesznek bulik és koncertek is, az Orpheusz zenekar pénteken, a Shadows szombaton koncertezik.

És ne feledjék, idén is lesz a Reszkessetek betörők mindhárom rész. Az RTL Klub ma kezd az első résszel. A műsorfüzetet itt nézheted meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."