Színes » Nagyvilág

Lassú fellendülés ígérkezik az EU-ban a válság után

Európában lassúbb fellendülés ígérkezik a nagy válság után, mintsem korábban a kormányok és szakértők vélték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

imf
imf
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 31., 10:48
0 hozzászólás. 


Németországban
idén a hazai össztermék (GDP) 1,2 százalékos, jövőre 1,7 százalékos növekedése valószínű a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint. Az IMF kedden kiadott országjelentésében rontotta előrejelzését: még februárban is sorrendben 1,5 százalékos, illetve 1,8 százalékos gazdasági növekedést jósolt Németországnak. A német kormány 1,4 százalékos GDP-többletet vár az idén. Tavaly 4,9 százalékkal csökkent a német GDP.

Az Olaszországról szintén kedden kiadott országjelentésben az IMF "szerény és sérülékeny, a külföldi kereslettől függő" javulást jósolt.

A spanyol központi bank kedden idénre 0,4 százalékos visszaesést, jövőre 0,8 százalékos bővülést jósolt a spanyol gazdaságnak. A spanyol kormány még érvényes, korábbi előrejelzése sorrendben 0,3 százalékos GDP-csökkenésre, illetve 1,8 százalékos növekedésre szól.

Portugáliában a központi bank 0,4 százalékra csökkentette idei gazdaságnövekedési előrejelzését a tulajdon korábbi, 0,7 százalékos jóslatáról. A portugál kormány is 0,7 százalékos GDP-növekedésre számít.

Románia
számára az IMF még érvényben tartja az idei évre szóló, 1,3 százalékos GDP-növekedési előrejelzését, de ezt "enyhén lefelé módosíthatja", miután a legutóbbi statisztikák valamelyest gyengébbek a vártnál. Ezt az IMF romániai küldöttségének vezetője, Jeffrey Franks mondta kedden Bukarestben.

Korábban, a héten megjelent felülvizsgálatában az IMF a magyar GDP idei alakulására szóló előrejelzését 0,2 százalékos visszaesésre javította az előző felülvizsgálatkor jósolt, 0,6 százalékos mínuszról.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."