Színes » Nagyvilág

Marihuánaültetvények létesülhetnek Kaliforniában

Marihuánaültetvények létesülhetnek Kaliforniában, miután Oakland város megszavazta az orvosi célokra már legálisan használható kábítószer tömeges termesztését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 23., 08:35
0 hozzászólás. 


A testület a héten öt igen, két nem és egy tartózkodással fogadta el a kenderültetvények létesítéséről szóló javaslatot, amelyet, ha a július 27-én esedékes meghallgatáson is elfogadnak, akkor jövőre a San Franciscó-i öbölben található Oakland lehet az első amerikai város, ahol a növényt ipari méretben is termeszthetik.

Bedohazi

Az igennel szavazók azzal érveltek, hogy az ültetvény után fizetett adó jelentős segítség lehet a költségvetési hiánnyal küszködő városnak. Ráadásul más amerikai városok is a kannabisz termesztésének engedélyezését fontolgatják, miután több államban is engedélyezett a növény gyógyászati célú alkalmazása.

Az orvosok szerint ugyanis a növény hatóanyaga alkalmas például a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépő táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a zöldhályogos (glaukómás) betegek szemében a látóidegek sérülését okozó csarnokvíz nyomásának csökkentésére.

Az ipari termelés elellenző kistermelők attól félnek, hogy kiszorulnak majd a piacról. A kaliforniaiak pedig novemberben még arról is szavazni fognak, hogy ne csak a betegek, hanem bárki - aki elmúlt 21 éves - legfeljebb 28 grammnyi marihuánát tartson magánál és saját célra legfeljebb 2 négyzetméteres területen kendert is ültethet.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."