Színes » Nagyvilág

Meghalt az orosz döntős a szauna-világbajnokságon

Kórházba szállították az idei szauna-Vb mindkét döntősét, az orosz versenyző életét nem tudták megmenteni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 09., 08:08
0 hozzászólás. 

A 11. szauna-világbajnokságot szombaton rendezték meg a Finnország déli részén található Heinolában, Helsinkitől 138 kilométerrel északra. A szervezők szóvivője honlapjukon közölte, hogy a tragikus fejlemények miatt a versenyt felfüggesztették, és a rendőrség vizsgálatot indított. Az orosz döntős, Vlagyimir Ladizsenszkij halálának oka egyelőre nem ismert, de "minden előírást betartottak" - szögezte le a szóvivő. A részvevőknek a verseny előtt orvosi vizsgálaton kell átesniük - tette hozzá.

A szóban forgó finn döntős a tavalyi férfi világbajnok, Timo Kaukonen.

Az STT finn hírügynökségnek szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint az esti döntőt hat perc után félbeszakították, és azonnal kinyitották a szauna ajtait, mivel mindkét középkorú versenyző összeesett – súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Elsősegélyben részesítették és kórházba szállították őket, de az orosz versenyzőn már nem tudtak segíteni.

A versenyen a szaunát 110 Celsius-fokra hevítik, és a kályhát 30 másodpercenként lelocsolják fél liter vízzel. Az a győztes, aki legtovább képes bent maradni a kabinban.

Az idei világbajnokságon 130 versenyző vett részt 15 országból.

Mivel korábban már veszélyes hosszúságúra nyúlt a hőkamrában tartózkodás - két évvel ezelőtt a 18 percet is meghaladta -, a szervezők tavaly drasztikusan szigorítottak a feltételeken: a korábbinál jóval kisebb szaunákat építettek, erősebb kályhákat helyeztek üzembe, hogy fokozzák a versenyzők hőérzetét, és ezáltal hamarabb "kiűzzék" őket az izzasztókamrából.

Forrás: MTI 


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."