Színes » Nagyvilág

Rubik-kocka Európa-bajnokság a hétvégén

Péntektől vasárnapig tart a Rubik-kocka Európa-bajnokság a Klauzál Házban Budapesten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 01., 09:29
0 hozzászólás. 


A versenyzők 21 számban mérettetik meg magukat, pénteken lesznek a selejtezők, másnap a középdöntők és döntők, vasárnap pedig a döntők - mondta Kovács János, a Rubik Stúdió ügyvezetője. Újdonság a Mozaik Building versenyszám, viszont még mindig a hagyományos 3X3-as kocka kirakása "viszi a prímet" - tette hozzá. Ez utóbbi számban 280 versenyző is részt vesz, akiknek teljesítménye között pár tizedmásodperc eltérés van. A bajnokságra közel 300-an jelentkeztek 28 országból, Magyarországról 50-en regisztráltak.

Rubik Ernő szerint bűvös kockája töretlen népszerűségének titka, hogy sok titka van. A Kossuth-díjas játéktervező korábban Pécsett, a matematika és a művészetek összefüggéseivel foglalkozó Bridges Világkonferencián elmondta: a kocka sikerének talán a legfontosabb kulcsa, hogy használatakor nem számít a nyelv, az életkor, a képzettség, a játékos neme. Hozzátette, hogy az 1975-ben feltalált játék ma a legjobban a fiatal fiúk körében terjed, akiknek bizonyos csoportjai a rivalizálás egyfajta eszközeként használják azt.

"Az pedig, hogy milyen gyorsan lehet kirakni, azon is múlik, ki mennyi kombinációt ismer. Ezeket tanulni rendkívül idő- és energiaigényes elfoglaltság, de amikor már tudjuk, akkor az eredmény tovább fokozható. Így lehetséges, hogy a legjobbak hét másodperc alatt megoldják" - jegyezte meg.

Rubik kocka világbajnokságot már két ízben rendezték Budapesten, 2007-ben és 1982-ben.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."