Színes » Nagyvilág

Olcsóbb az alkohol, mint a víz Új-Zélandon

Az alkohol olcsóbb lett Új-Zélandon, mint a palackozott víz, közölték pénteken kutatók, akik egyúttal arra figyelmeztetnek, hogy ez súlyos közegészségügyi következményekkel járhat.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 18., 09:30
1 hozzászólás. 


Az új-zélandi Otago Egyetem munkatársainak felmérése szerint egy pohár bor mindössze 1,4 lejnek megfelelő összegbe kerül, ehhez képest egy 2,5 deciliteres palackozott vízért 2 lejt, egy pohár tejért pedig 1,3 lejt kérnek. A New Zealand Medical Journal című orvosi szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerzői azt is megállapították, hogy az alkohol viszonylagosan olcsóbb lett az utóbbi évtizedekben, mivel az átlagbérek növekedtek.

"Elemzésünk szerint az alkohol most vélhetően a legolcsóbb rekreációs drog Új-Zélandon, egyre inkább megengedheti magának bárki a megvásárlását, miközben a rohamszerű ivászat kultúrájának terjedésével kapcsolatos aggodalmak növekszenek" - mondta Nick Wilson.

A professzor hozzátette: nemzetközi adatok támasztják alá, hogy az olcsó alkohol hozzájárul a fiatalok rohamszerű ivászatainak terjedéséhez, és az alkohollal való visszaélés miatti egészségügyi, valamint társadalmi károk növekedéséhez.

Új-Zélandon a piac az elmúlt években túltelítetté vált borral, mert a termelők próbálnak túladni felhalmozott készleteiken. A kutatók most minimális ár megállapítását sürgetik az alkoholtartalmú italokra az országban.

Forrás: MTI


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
trabant
2010-10-18 10:48:35
Új-Zélandra akarok költözni! :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."