Színes » Nagyvilág

Az LMP továbbra sem támogatja a határon túli magyarok szavazati jogát

Ezt Dorosz Dávid, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője mondta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma állandó bizottságának ülése után.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 20., 08:06
3 hozzászólás. 


Közölte: sem elméletben, sem gyakorlatban nem támogatják a határon túli magyarság szavazati jogát. Az az álláspontjuk, hogy a szavazati jog területhez és lakóhelyhez kötődik, s azokba a döntésekbe, amelyek az itt élőket érintik, csak azok szólhassanak bele, akik itt is laknak. Akiket nem érint a szavazatuk következménye, ne vonják bele a szavazásba - hangoztatta.

Dorosz Dávid ugyanakkor üdvözölte a KMKF ülését, amelyen meghallgathatták a határon túli magyar pártok képviselőinek véleményét és elindulhatott egyfajta konzultációs folyamat. Hozzátette: nagyon sok fontos kérdés van, sokkal fontosabbak, mint a szavazati jog. Példaként említette, hogy a jelen állás szerint a Magyar Koalíció Pártja nem kapna helyet a várhatóan februárban összeülő vegyes bizottságban. Ezt problémát ajánlotta a magyar kormány figyelmébe.

Kövér László, a KMKF szerdai ülésén a Magyar Parlamentben azt mondta, hogy az alkotmányozás után a kétharmados törvények módosításakor várható a választójogi törvény korrekciója is. Nagy valószínűséggel az Országgyűlés többségének szándéka arra irányul majd, hogy mindenféle diszkriminációtól mentesen létrehozzák a magyar állampolgárok számára a választójogot - jelentette ki a házelnök.

Forrás: MTI


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-01-20 16:29:11
Csak attol felnek, hogy nem kerulnek be a parlamentbe, amugy az lmp nem magyar part az szdsz utod partja, az sem volt magyar...
avatar
édes fiuk
2011-01-20 21:22:18
Kedves kszl

Az LMP főként a melegek védelemzője itt Magyarországon.
Két harmados "családpárti" Parlamenben,valaki Ránk is,másként élő emberek érdekeit is kell szolgálja ezért érthető az,hogy nem támogatja az erdélyi polgárok szavazati jogát,hisz a mi életünk itt zajlik,kis Magyarország határain belül.
Több mint 280 ezer ember sorsárol,hadd ne Ti Erdélyiek döntsetek!!!
avatar
lala
2011-01-20 22:35:47
LMP = Lehet Meleg a Politika?... csak morfondirozok...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."