Színes » Nagyvilág

Meghalt Liz Taylor

Szerdán elhunyt Elizabeth Taylor kétszeres Oscar-díjas színésznő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 24., 08:05
0 hozzászólás. 


A huszadik század egyik legnagyobb hollywoodi filmcsillaga, olyan klasszikussá vált filmek szereplője, mint a Kleopátra és a Macska a forró bádogtetőn. A színésznő 79 évesen halt meg a Los Angeles-i Cedars-Sinai Kórházban - közölte Sally Morrison, Elizabeth Taylor képviselője. Tájékoztatása szerint a filmcsillag négy gyermeke - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd és Maria Burton - jelen volt a kórházban.

Az "ametiszt szeműek" királynőjeként emlegetett művésznő halálát szívproblémák okozták, hat hete szívszélhűdés miatt kórházban ápolták. Bár komplikációk merültek fel, állapota stabilizálódni látszott, és még arra is volt remény, hogy hazatérhet.

"Anyánk rendkívüli nő volt, aki teljes életet élt, nagy szenvedéllyel, humorral és szeretettel" - fogalmazott közleményében Michael Wilding, a színésznő fia. "Bár halála lesújtott mindannyiunkat, akiknek kedves volt, mindig meríthetünk a világban játszott szerepéből, emlékezetes munkájából a filmvilágban, üzletasszonyi sikereiből, valamint a HIV/AIDS elleni bátor és hajthatatlan fáradozásából" - fűzte hozzá Wilding. "Öröksége sosem halványul el, szellemisége elkísér minket, szeretete örökké szívünkben él majd" - búcsúzott világhírű anyjától.

Sally Morrison szerint a színésznőt az elkövetkező napokban családi körben temetik el, a családtagok - Taylor négy gyereke mellett tíz unokája és négy ükunokája - azt kérik a rajongóktól, hogy virágok helyett tegyenek felajánlást az Elizabeth Taylor nevével fémjelzett AIDS alapítvány részére. Az üzeneteket a színésznő hivatalos Facebook-oldalára várják.

A híresség régi barátja, Rock Hudson színész 1985-ben AIDS miatt bekövetkezett halála után kötelezte el magát a HIV elleni küzdelem mellett, és igyekezett Amerika-szerte felhívni a figyelmet a betegségre. Milliókat adományozott és gyűjtött e célra. Üzletasszonyként is sikeres volt, parfüm- és ékszervonala kelendőnek bizonyult.

A filmsikerei mellett viharos szerelmi kapcsolatairól, hét házasságkötéséről és figyelemfelkeltő viselkedéséről ismertté vált csillag az utóbbi években már visszavonultan élt, nyilvános megjelenései alkalmával törékenynek tűnt. "Sosem terveztem, hogy sok ékszerre vagy sok férjre teszek szert" - jegyezte meg egy alkalommal. "Rendkívül szerencsés volt az életem, hogy ismerhettem a nagy szerelmet, és persze azért, hogy átmenetileg hihetetlen és csodálatosan szép tárgyakat felügyeltem" - utalt páratlan ékszergyűjteményére, amely még kiállításon is szerepelt.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."