Színes » Tudomány

Abbahagyta a dohányzást? Cukorbeteg lehet!

Amerikai tudósok arra jutottak, hogy a dohányzásról való leszokás megnövelheti a cukorbetegség kialakulásának veszélyét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
reggelizorobot

Így készít reggelit egy robot (videó)

Elértünk arra a szintre, hogy egy legóból összerakott...
Nagy István meteorológus fotó: Simó Veronika

Ezért kell begombolni a lájbit idén

Ha globálisan meleg van, miért fázunk mégis?...
fotók: Katona Zoltán

Dósa Zoltán: elkerülhetetlen a hazugság

A baktériumoktól a tudatos lényekig mindenki manipulál...

csikk
csikk
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 06., 10:15
0 hozzászólás. 


A dohányzás mindig is a legkárosabb legális szenvedélyek közé tartozott, soha nem kötöttek hozzá semmilyen pozitívumot és akkor most itt van ez. Na persze a Johns Hopkins orvosi egyetem tudósai sem azt állítják, hogy a dohányzás védene a cukorbetegségtől – éppen ellenkezőleg. A cigaretta szívása az egyik fő kiváltó oka a 2-es típusú cukorbetegségnek, ám a cigizésről való leszokók 70%-al nagyobb eséllyel betegednek meg.
csikk Az amerikai tudósok érdekes magyarázattal álltak elő: a leszokott dohányosok plusz kilókat szednek fel és tulajdonképpen ennek köszönhető a veszély. A 11000 személyen, 17 éven keresztül végzett kutatás eredményének ellenére a professzorok senkit sem bátorítanak, hogy ezeket kifogásként használja fel és ezért dohányozzanak tovább, hiszen ez a függőség tüdő- és szívelégtelenséget, agyvérzést és sokfajta rákot válthat ki.

Szóval akkor mit tehetünk most, hogy ilyen nagymértékben megdrágult a cigaretta, és sokan leszokni kényszerülnek? Bátran állíthatjuk, hogy semmi akadálya, ugyanis ha a leszokás egészséges életmóddal, rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozással, valamint testedzéssel párosul, akkor bizonyosan elkerülhetjük a fölösleges kilók felszedését.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."