Kiterjesztenék a füsttilalmat az e-cigikre is

Nagy nehezen leszoktál a cigiről, erre mást is betiltanának. Mit szólsz hozzá?  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

cigifust
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2018. szeptember 26., 15:31
0 hozzászólás. 

„A jelenlegi törvény értelmében dohányzásnak számít a dohány elégetése és az ebből keletkező füst belélegzése. Az elektronikus cigaretták és a dohányt felmelegítő készülékek nem égetik el a növényi anyagot, hanem aeroszolt bocsájtanak ki.

Ennek következtében nem tilos ezeknek használata a zárt köztereken a jelenlegi törvény szerint. De mivel nem ismert ezeknek a termékeknek az egészségre gyakorolt hatása, szükséges a törvény kiterjesztése ezeknek a tiltására”– áll a parlamenti képviselők egy csoportja által előterjesztett tervezet indoklásában.

Cristian Ghica, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, a tervezet egyik kezdeményezője azzal érvelt, hogy a jogszabálynak nem tiltó, hanem megelőző szerepe lenne.

Az USR-s politikus arra emlékeztetett, hogy a hagyományos dohánytermékek fogyasztói közül több millióan haltak meg, mielőtt köztudottá vált ezek egészségre káros hatása – érvelt az USR-s politikus.

A felsőház egészségügyi bizottságának mindössze egy tagja támogatta a törvénymódosító javaslatot, a többiek tartózkodtak. A tervezetet első házként a szenátus tárgyalja, majd a képviselőház dönt az ügyben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."