Tech » Szoftver

A Chrome nem barátkozik tovább a Windows XP-vel

Egyre nagyobb szívás, ha még mindig XP fut a gépeden. Jövőtől már a Google böngészője sem támogatja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

chrome XP kikep
Búcsúzhatunk az XP-től
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. november 18., 14:05
0 hozzászólás. 

Biztonság szempontjából már most sem kifizetődő XP-t használni, a Microsoft 14 esztendős operációs rendszeréhez a vállalat már tavaly leállította a frissítéseket. Hogy eddig is kitolódott az operációs rendszer élete, az nagyban köszönhető a kis- és középvállakózóknak, illetve az amerikai haditengerészetnek, akik még ezt a rendszert használják.

Nem is kevés gépen, ugyanis több mint 100 ezer számítógépe van a haditengerészetnek, amiken ez a rendszer fut, illetve a parancsnoki és ellenőrző rendszerek is az öregecske XP alatt működnek. Nemrég a haditengerészet egy 9 millió dolláros szerződést kötött a kiterjesztett frissítésekért, sőt ezt kitolhatja elvileg 2017-ig is, ha szükséges és fizet érte. Erre valószínűleg nem kerül sor, ugyanis a haditengerészet egy éven belül le szeretné cserélni az XP-t.

Nem a Google az első a sorban, aki bejelentette, Chrome böngészője jövő év tavaszától nem fogja támogatni a Windows XP-t. Ez nem jelenti azt, hogy tavasztól egyszer csak eltűnik XP-s gépünkről a böngésző. Továbbra is működni fog az XP által elérhető utolsó Chrome változat, de több frissítés már nem lesz elérhető. Ennek következménye lehet, hogy később nem fog megfelelően működni a böngésző, illetve gépünk jobban ki lesz téve a hackerek támadásainak. Igaz, a vírusok ellen nagyobb gond, hogy a Microsoft idén nyárig biztosította a vírusvédelem frissítését.

Az XP mellett a Mac gépeken futó OS X 10.6, 10.7 és 10.8 is elesik a támogatottságtól.

A megöregedett rendszernek a Netmarketshare adatai szerint, még mindig jelentős a piaci részesedése a mintegy 12 százalékos lefedettségével. Egyelőre a nemrég megjelent Windows 10 sem mutat ilyen jó statisztikákat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."