Tech » Web

Honnan szóljon a Csendes éj?

Elveszett a kedvenc karácsonyi cédéd, de zenére díszítenéd a fát? A webrádiók közül bőven válogathatsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Karácsonyi dal
Nem tudsz egyetlen karácsonyi éneket sem? Szégyelld magad, és szörfölj a webrádiók között.
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. december 24., 13:31
0 hozzászólás. 

Bár a videó és a tévé állítólag már 1981. augusztus elsején megölte a rádiózást, ennek gyökeresen ellentmondanak a ma is virágzó és nagy mennyiségben elérhető internetes rádiók. Csak néhány kattintás, és tematikus, illetve regionális csatornák ezreiből válogathatunk kedvünkre.

Karácsonykor persze elárasztanak az ünnepi zenét sugárzó rádiók, mi is belehallgattunk néhányba, hogy lássuk, melyek ringatják karácsonyi hangulatba még a legelvetemültebb Grincs-lelkületűeket is.

Minden frekvencián karácsony

A Hallgassunk bármilyen, nem tematikus kereskedelmi vagy akár közszolgálati rádiót, az évnek ebben a szakában nagy eséllyel jön szembe kétpercenként egy Last Christmas.

Ha nem zavar, hogy a végletekig elcsépelt és agyonjátszott „karácsonyi klasszikusokkal" tömik a fejünket, vagy épp ez jön be nekünk, akkor bátran kattintsunk akár a helyi rádiók valamelyikének élő folyamára, vagy a magyarországiak közül is válogathatunk.

Igazán csendes éj

Ha énekelni szeretnél: egy igazán Csendes éj kotta

Ezek már csak azért is jó választásnak bizonyulhatnak, mert nagyobb valószínűséggel hallunk magyar dalokat. Alteresebb, a slágereket inkább mellőző dalsorozattal bombáz a Más Rádió, míg a Mária Rádión főleg vallásos témájú karácsonyi dalok szólnak, ha épp ezekre kívánunk hangolódni.

A nemzetközi szűrő

A magyar kínálat eléggé szűkös, kimondottan karácsonyi zenékre szakosodott csatornát nem nagyon találni, a fent említett rádiókon pedig simán keveredhetnek az egyéb dalok az ünnepi szerzeményekkel, nem beszélve a hírekről, reklámokról és egyéb műsorokról.

Ezért ha csak nettó karácsonyi hangfolyamot akarunk, jobb lesz fülelnünk valamelyik nemzetközi webrádió adására. A sky.fm az egyik legismertebb felénk, ők karácsonykor ünnepi csatornát indítanak, ahol kiválóan megfér egymás mellett Frank Sinatra, a Manheim Steamroller vagy épp egy Csajkovszkij-részlet.

A webrádiók nagy előnye, hogy ha egy nekünk nem tetsző dalt játszanak, egy másodperc alatt válthatunk egy másik karácsonyi csatornára. Zseniális találmány a TuneIn Radio szolgáltatás, ahol több ezer webrádió található, ezek könnyen kereshetőek, illetve téma és földrajzi hely szerint kategorizáltak. Most természetesen külön karácsonyi válogatás is hallgatható.

TuneIn Radio

Ha regisztrálunk az oldalon, elmenthetjük kedvenc rádióinkat, így legközelebb egyből azokat indíthatjuk.

A TuneIn igazi erejét a mobil készülékekre írt alkalmazásban mutatja meg. Ebben minden olyan funkció elérhető, ami a honlapon is, plusz minden rádió mellé ajánlás jár, amelyben további hasonló csatornákat fedezhetünk fel, illetve beállíthatjuk, hogy a telefonunk reggel rádióval ébresszen, vagy este épp azzal altasson el.

Ha sikerült választanod, kösd rá a telefonod vagy a számítógéped a hangfalra, és streameld az ünnepi hangulatot. Vagy kapcsolj ki mindent, hangold össze a családi kórust, és zendítsetek rá közösen a Kis karácsonyra. Boldog karácsonyt!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."