Tech » Web

Újabb 12 nélkülözhetetlen tanulnivaló, ingyen

Az idegen nyelvek, a matek és a programozás után most kreatívabb tudásanyag nyomába eredünk. És igen, a pénzszerzés is itt a listán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Tanulj meg pénzt keresni a neten
Pénzt keresni is meg lehet tanulni
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. március 12., 19:04
0 hozzászólás. 

Számtalan olyan akadállyal kerülhetünk szembe életünk során, amik nem jelentenének problémát, ha egy kis plusztudás birtokában lennénk. A múltkor egy tucat olyan, az interneten elérhető, ingyenes eszközt ajánlottunk, amik pont ez nyújtják.

Akkor a statisztikáktól a pszichológián át az Excel-táblázatok legmélyéig számba vettünk mindenféle okítható készséget, most jön egy újabb adag, amik főként a kreatív énünk kiaknázására alapoznak.

1. Kezdj el rajzolni

Gyerekkorában mindenki rajzol – szóval miért kéne ettől félni felnőttként? Egy jegyzettömb és egy ceruza sokkal inkább jelent egy kis megnyugvást, mintsem frusztrációt, és ez az egyik legszebb módja az önkifejezésnek. Ha te is bajuszként rajzolsz madarakat, és pálcikaemberekkel viaskodsz, a DrawSpace egy jó kiindulópont lehet. És, ha nem sajnálod rá a pénzt, érdemes beszerezni egy jobb agyféltekés rajzolás témájú szakkönyvet is mellé.

2. Tanulj meg tárgyalni

A Stanford egyetem oktatója, Stan Christensen nemcsak az üzleti, de magánéleti tárgyalásokhoz is nyújt kapaszkodót, amik segítségével elkerülheted, hogy két mondatból kicsavarják az érvelésed. Talán az egyik leghasznosabb oktatósorozat a listán.

Tanulj meg rajzolni a neten

3. Készíts animált GIFeket

Az animált képek reneszánszukat élik, újabban nagyobb hírportálok és főleg humoros tematikájú oldalak használják a minimozinak is beillő képeket, amik gyakran nemcsak ezer, de tízezer szónál is többet mondanak. A témában nagyágyúnak számító BuzzFeed egyik szerzője, Katie Notopoulos magyarázza az alapokat.

4. Tanuld meg értékelni a dzsesszt

Feltűnt, hogy sok filmben az intelligens emberek dzsesszmuzsikát hallgatnak? Persze, amiért tanulsz egy kicsit erről a stílusról, nem leszel egyből zseni, de tény, hogy a dzsesszhallgatás serkenti az agyműködést, segít koncentrálni, és a háttérben halkan szóló muzsika elősegíti a tanulást.

5. Írj jobban

Írni nem csak regényeket lehet, egy egyszerű hozzászólás megfogalmazása is sokat elárul a szerzőről: nem mindegy, hogy azonnal trollnak néznek, akinek a véleménye senkit sem érdekel, vagy akár el is gondolkodnak a mondanivalónkon. Egy egész sorozatot találsz erre, ha meg inkább az újságírás felé kacsintgatsz, akkor erre kattintgass.

Szeresd meg a dzsesszt a neten

6. Tanuld meg használni a Photoshopot

Elönt a sárga irigység, amikor látsz egy vicces manipulált fotót? Látod, hogy lehetnének jobbak a kiránduláson készült képeid, csak nem tudod, hogyan fogj hozzá? Rögtön két fotószerkesztési és manipulálási tanfolyamot is ajánlunk: a beszédes nevű You Suck At Photoshop humorosabb, az Udemy képzése komolyabb és hosszabb.

7. Készíts jobb képeket

Oké, a szülinapos fotóidból már kihoztál egy picit többet szerkesztés után, de legközelebb jó lenne már alapból jobb képeket lőni. Semmi gond, a Lifehacker sorozata az alapoktól veszi a témát, a fényképezőgépedet is bemutatja, és rengeteg hasznos tanácsot ad. Utána megnézhetsz egy másik rövid oktatóanyagot is, ami a digitális fotók optimális bemutatásáról szól.

8. Tanulj meg kötni

Ne szégyelld, tudjuk, hogy te is imádod azt a meleg sálat, amit a nagyitól kaptál, és hamarosan jön a gyerek, neki se ártana valami jó kis sapi. Az Instructables-ön egy olyan hölgy magyaráz, aki maga is az Interneten tanult meg kötni, így neked sem lesz nehéz dolgod vele. Ez sima, nem fordított.

Tanulj meg kötni a neten

9. Kezdj el befektetni

Tőzsde, értékpapírok, befektetések, hozam – csupa vonzó szó, amiről tudod, hogy „a legnagyobbak is így csinálják". És, ha van egy állandó jövedelmed, érdemes elgondolkodni némi befektetésen és megtakarításon is, a nyugdíjra kár alapozni. Az Investopedián rengeteg segédanyag van, például ez az ingyenes bevezető az értékpapírok világába.

Azt persze azért vésd észbe, hogy az ilyen jellegű kereskedés a kockázaton alapszik, jobb nem sok pénzzel játszani, amíg nem vagy biztos a dolgodban, ugyanis sokat is bukhatsz.

10. Takarítsd ki gyorsan a házat

Úristen, mindjárt itt a csajom, a zoknik pedig még a szoba közepén! Pánik, kapkodás és ottfelejtett pizzásdoboz lesz az eredménye az ilyen helyzeteknek. Hacsak nem olvasod el az Unfuck Your Habitat rövid posztját arról, hogyan kezeld az ilyen helyzeteket. Amúgy az egész blog érdekes, mindennapi tippeket kapsz arról, hogyan lehet egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb a házimunka.

A gyors cipőfűzést is elsajátíthatod a neten

11. Kezdj el jógázni

Ez most nem arról szól, hogy légy spiritualista, szellemülj át, és juss el azonnal a nirvánába: a jóga egy relaxációs módszer, amivel egészen egyszerűen elűzheted a stresszt. Abból meg van bőven. A YogaGlo kimondottan az otthon gyakorlókat célozza meg, és 15 napig ingyenes, a Yome pedig teljes mértékben ingyenes jógás oktatóvideók gyűjteménye.

12. Kösd be gyorsabban a cipőd

A végére hagytunk egy apró, de felettébb bosszantó esetet: reggel van, máris késésben vagy, kapod fel a cipőd, és elszakad a fűző. Nyilván azonnal megőrülsz, elkezdesz kapkodni, és még bő negyedóra múlva is az új fűzővel küszködsz, miközben a főnök már harmadszor hív, hogy merre jársz. Pedig egyszerű a megoldás, és hányszor jön majd jól...

uh.ro/buzzfeed.com



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."