Tech » Web

Udvarhelyre is megérkezett a Google Street View

A keresőóriás ma jelentette be, hogy Románia is felkerült azon országok listájára, amelyekben utcaszintű panoráma fotók segítségével kalandozhatunk a városokban. Udvarhely is benne van.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 08., 13:44
7 hozzászólás. 

 

Az országban a szolgáltatás egyelőre hét nagyvárost – Bukarest, Brassó, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Szeben és Konstanca – valamint néhány sítelepet (és most már városunkat is) ölel fel, összesen 6000 kilométernyi útszakaszt. Románia ezzel a 27. ország, ahol működik a Street View szolgáltatás.

A sokat vitatott alkalmazás automatikusan kitakarja a rendszámokat, illetve a legtöbb esetekben az arcokat is, persze ha valaki sértő tartalmat talál az oldalon, akkor azt jelezheti/jelentheti az oldalalján a Report a problem (Raportați o problemă/Hibabejelentés) linkre kattintva.

Szasza

A Patkó a Street View-ben

A Google Street View három éve az Amerikai Egyesült Államokban jelent meg először, azóta 27 országban elérhető. További információkat a Google Maps térképeire épülő webes szolgáltatás használatáról annak román nyelvű bemutatkozó oldalán találhatunk.

A Google egyébként nem elsőként jelentkezik ilyen típusú szolgáltatással Romániában, ugyanis a Norc, kihasználva lépéselőnyét, Közép- és Kelet-Európa több országában már tavaly elkészítette saját Street view képeit. Jelen pillanatban a Norc adatbázisa több települést foglal magába, valamint az egyes városokban is több utcát járhatunk be, így – bár funkciókban szegényebb és kezelhetősége sem éri el a Google szintjét – használható alternatívát jelent.

Udvarhely az utcanézőben

Egy olvasónk tájékoztatott levélben, hogy a nagyvárosok mellett Székelyudvarhely néhány utcáját is bejárták a Google autói, így bárki könnyen bejárhatja városunk főbb útvonalait az interneten is. Ehhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Google Maps oldalára, itt megkeresni Székelyudvarhelyt, majd a bal oldalon található kis sárga figurát ráhúzni valamelyik kékkel jelölt útszakaszra és már kezdődhet is a virtuális séta.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2010-12-08 16:08:39
Minden utcában legalább 3 szabálytalanságot észre lehet venni :cheer: Mondanám, hogy a rendőrök figyelmét fel kéne hívni ezekre, de a rendőrség előtt is 5 szabálytalanság észrevehető... Kossuth sarkán a taxi állomásnál a biciklisávon parkolnak autók...Folytassam? :silly:
avatar
Nemesis
2010-12-08 17:48:36
Valamikor már régebben elment mellettem egy ilyen kocsi mellettem Udvarhelyen s nemnagyon tudtam mi az. Aztán utánanéztem :)) talán még rajta is vagyok valamelyik képen a retro környékén :))
avatar
Szkíta
2010-12-09 07:12:10
Ezek a felvételek minimum másfél évesek , ugyanis egy olyan autóparkot láttam rajta ami már egy éve bezárt és a kórházháznál látható hogy akkor helyezik fel a fényreklámot a tetőre.
avatar
Szkíta
2010-12-09 09:03:57
re:
avatar
enisitt
szerintem ez ellen tiltakozni kellene, felkerulnek engedely keres nelkul a lakasrokrol, emberekrol keszult fotok

Miért is kellene tiltakozni ? közterületen szabad filmezni külön engedély nélkül is , ez olyan mintha egy turistának megtiltanád hogy filmezze a parkot mert te esetleg ott sétálsz és beleesel a képbe, továbbá ha megnézed a Googel Mapson a felvételt láthatod hogy az emberek arca ki van takarva az autók rendszámával együtt így nem sértik a személyi jogaidat egyáltalán.
És még csak annyit fűznék hozza hogy vannak Udvarhelyről elköltözött emberkék akik szívesen "sétálnak" egyet virtuálisan szülővárosukban .
avatar
Isty
2010-12-09 12:04:29
re:
avatar
enisitt
szerintem ez ellen tiltakozni kellene, felkerulnek engedely keres nelkul a lakasrokrol, emberekrol keszult fotok


Rejtegetsz talan valamit? Kozteruletrol van szo, dehogy kell tiltakozni..sot, ellenkezoleg. Az ellen tiltakozok hogy nem tiltakozzon senki ellene! :)
avatar
szattilasz
2010-12-09 12:55:31
:woohoo: :woohoo:
Ennél frankóbb dóógot rég nem művelt senki a zinternettel! :)
avatar
...anyád álruhában...
2010-12-10 11:43:45
Egyetértek :cheer: Már csomó országban csomó város bejártam így:D És nem kell szállodáért, vizumért, meg egyéb ilyen nonszensz dolgokért fizetni :side: :evil:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."