A köcsög kutyás egy napja

A világ legjobb és legerősebb kutyájának a tulajdonosa. Nem, nem harap a kutyája. De egyszer megdöglik. Helyette.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

kocsogkutyas
Jámbor...
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. január 23., 12:04
13 hozzászólás. 

A póráz és a szájkosár számára ismeretlen fogalmak – nem érti, de nem is érdekli, hogy egyesek miért félnek az ő barátjától, lelki társától. Ami tulajdonképpen egy szörnyeteg, akárcsak ő, de ezt nem így gondolja.

Kizárólag agresszív kutyákat tartott mindig – általában izmos testű, tömzsi, gonosz tekintetű, vágott fülű és farkú, rusnya, idegbeteg vadállatokat. Szegények nem tehettek erről, hiszen ő nevelte ilyenné őket.

Reggeli kutyasétáltatás, a nap kezdőmomentuma. Leugrálnak a lépcsőn kettesben, a kutya felugatja a szomszédokat, ráijeszt a pincéből felcsoszogó nyugdíjasra, a magát „békés kutyatartónak" valló emberünk pedig gúnyosan vigyorog. A blokk előtt a kutya másodperceken belül laza seggtartással, reflexből

a virágágyásba szarik.

Ez így van rendjén szerinte. Ha a járdán van kedve szarni, akkor a járdára szarik, s ha a játszótéren, akkor ott. S ott is marad a szar. Engedni kell az állatot, nem szabad fegyelmezni – szerinte. Egyszer majd gyermeket is így fog nevelni.

A nagyáruházban dolgozó, hasonlóan idióta haver a hátsó ajtón lopja ki a hulladékhúst, illetve a csontot. Volt szűk idő is, amikor vízben főtt korpával etette az állatot, de olyan is, hogy egy elkóborolt csirkét falt fel úgy, hogy a feje, a bele és a lábai maradtak meg. Olyan éhes volt szerencsétlen, úgy csorgott a nyála, hogy egyesek azt hitték, veszett.

Az is. Legalábbis az alapján, ahogy viselkedik. Akárcsak a gazdi, akit néhányszor már figyelmeztetett a közelben lakó rendőr, hogy fogja vissza magát, s ne jöjjön be a játszótérre, mert egyszer el talál szakadni a cérnája s a szolgálati fegyverrel állítja le a kutyát, s nem fogják érdekelni a következmények.

„Jó-jó. Dá-dá." – motyogja összeszorított foggal, majd ebéd után ez a fő téma a mezei, majd városi kutyasétáltatásnál a hasonszőrű bunkókkal. Kellemes szórakozás ez: hajkurásztatják az otthonról elkóborolt gyengébb, szerencsétlen egyedeket, röhögnek a halálfélelmükön. Aztán a nap fénypontjaként

„összeeresztik" a kutyákat,

ugranak azok egyből, jól leverik egymást, ha harapnak, szétkapják őket. Tréningnadrágban, műanyag-cipőben, napszemüvegben. Az övé a legerősebb, persze, egyszerűen verhetetlen. Akárcsak ő.

Büszkén meséli, hogy az ő kutyája már három macskát is elkapott, és úgy széttépte őket, hogy öröm volt nézni, s egyszer egy nála nagyobb kóbor kutyát is úgy összeharapott, hogy szerencsétlen ott vérzett el a patak partján. A világ legjobb kutyája mindig az eldobott, legvastagabb fát hozza vissza. Vékony ággal, labdával nem foglalkozik. S a kutyafuttató messze van, a "városvéginn", ő nem gyalogol oda le, itt a blokkok között is van elég hely.

Nem, gyermeket nem harapott meg. Ja, csak egyszer. Illetve kétszer, na, ha a két héttel ezelőtti, erdőszéli esetet is beleszámoljuk. S egyszer egy cigányt is a blokkban, de az ugye, szerinte nem ember, az csak egy cigány. Kopogott az ajtón, kenyeret kért volna, amikor a kutya rátámadt, tiszta vér volt a lépcsőház. „Biztos lopni akart".

Egyszer majd rácsodálkozik néhány dologra és elgondolkozik az életen. Akkor, amikor a kutyáját holtan találja. Akkor döbben rá majd, hogy a szerencsétlen, buta vadállatnak beadott mérget istenigazából neki szánták.



13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ikszipszilon
2013-01-23 14:12:01
Kutya
Neked kellene mérget beadni! Egy normális gazda sem verekedteti a kutyáját! És a cigánynak semmi keresnivalója nincs a kapudon belűl! Inkább a köcsög állatgyűlölőről írj cikket ,,l,,
avatar
kameleon
2013-01-23 15:01:30
Mielott valaki nekem ugrana, szeretjuk az allatokat, es volt is, van is. Sajnos van olyan tapasztalatom, ahol a gazdik nem ugy bannak kedvencukkel, ahogy a szukseg megkivanna. Ugy gondolom, ha mar tartunk kedvencet, akkor felelosseget is kell vallalni. Es tenyleg egy normalis gazda nem verekedteti, stb a kutyajat. De lassuk be, vannak nem normalis gondolkodasuak es vannak, akik felelosseg nelkul tartjak. Nem kell messze mennem, nyakig vagyok egy ilyen ugyben. Probalok nem haragudni senkire, es nem gyulolni senkit. Foleg nem a kutyat, mert nem az O hibaja. O vegzi a dolgat, a gazda felelossege volna, kijelolni a teruletet, hogy meddig mozoghat, vagy az ember meddig kozeledhet. Nem utolag tablazni, ha mar megtortent a baj. Szerintem folosleges a cikk irojat mergezni, mert ha az ember szetnez falun, ott letezik a jelenseg, hogy megmergezik a szomszed kutyajat. Tortenik ez azert, mert lik van a kerten, s a kutya atmegy. Ha a gazda venne az erot, hogy megjavitsa, nem kerulne sor erre.
avatar
Lehelcy
2013-01-23 15:29:02
Ikszipszilonnak
Régóta követem Katona Zoli '' köcsögös sorozatát '' , és messze ez lett az egyik legjobb. Nem mintha én nem szeretném a kutyákat, sőt az utolsó munkahelyemen is voltak kutyusok. Ha elolvastad volna a cikket rendesen akkor tudnád, hogy ez a kutyás story igazából kiknek is szól... és akkor nem kellene felkapd a vizet. lehet, hogy te is az infantilis kutyatartók közé tartozol?
avatar
nemvagyokelfogult
2013-01-23 15:36:50
Melyen egyetertek Katona Zoltannal!
Szerintem is nagyon jo a cikk! Nekem is van kutyam, es nem a cikk haboritott fel hanem az ikszipszilon beszolasa.
TALAN MAGADRA ISMERTEL A CIKKBEN KEDVES ikszipszilon!
avatar
pek
2013-01-23 16:40:14
köcsög
Mely cikkből kiderül, hogy a köcsögözés újra visszajött, hogy elfödje szerzője kutyára tájékozatlanságát...
avatar
kameleon
2013-01-23 17:50:25
Oh, pek, mint kiderult Te is ismet kileptel Vorosmarty tarsasagabol, ide kozenk, foldi halandokhoz....Oromomet ki is fejeznem es koszontenelek, de nem akarhogy. Hanem pont egy altalad irt, rovid sorral. Nem is irom, hanem bemasolom azt, amit irtal, K.Zoli egyik cikkje ala. Tehat neked is: " BÚÉK, köcsög!"
avatar
Attila91
2013-01-23 19:03:18
Szegyeld magad Katona Zoltan...te minek tartod magad???Ez az uh egy nagy darab szar!!!
Ami fontos lenne megirni azt nem irjatok de ilyen hulyeset megirtok!!!Azt hiszed ettol nagy vagy???Rolad kene egy cikket irni ...A kocsog cikk iro egy napja cimmel!!!
Es ne toruld le a hozzaszolast mert ti azt szoktatok!!!Ja es nem poenos az egesz!!!
avatar
pendulum
2013-01-23 20:57:24
Már volt...
@Attila91: http://uh.ro/velemeny/8948-a-kocsog-uhapontros-egy-napja

Aki ezen a cikken felháborodik az nem értette meg, hogy kikről is szól,
illetve esetleg magára ismert a cikkben.
Ezt mindenféle sértés nélkül mondom.
avatar
hahaha
2013-01-23 21:06:44
Né Attila91 :http://uh.ro/velemeny/12199-a-kocsog-mindent-elvaro-egy-napja
Rólad is írt cikket ! :) Tessék ne szomorkodj.
avatar
pek
2013-01-23 23:05:59
kameleonnak
Igazad van, kameleon, ha már te is leköcsögözöl engem, ilyen ízlés-szinten nincs amit keresnem e szennylapocska hozzászólásaiban...
avatar
ikszipszilon
2013-01-23 23:13:07
hm..
Örvendek, hogy ennyien beleszóltok :) annyira ismertem magamra, hogy a 3 éves Német juhászomat megmérgezték, mert lopni szerettek volna az udvarunkról. és pont Brazil bevándorlók voltak.... a cigánynak se a tömbházba, se az udvaromon nincs mit keressen! Inkább keressen munkát.
avatar
kameleon
2013-01-23 23:52:25
Pek, nem allitom, hogy igazam van. Regaltam valamire, amire csak ilyen szinten lehetett. Az igazsag mindig valahol kozepen van, mar ha van olyan, hogy igazsag. Helyzetek vannak, amit egyik ember pozitivnak, masik negativnak itel meg. Ez a cikk is jo pelda erre. Kulonbozo reakciokat valtott ki. Nem varom el, hogy mindenki egyetertsen velem, te sem varhatod el, hogy minden cikk megfeleljen az izlesednek. De ettol eltekintve, meg erdekelhet egy masik reteget. Szebb jovot az allatoknak, s nemcsak.....
avatar
zozz
2013-02-01 10:56:44
Kocsog hozzaszolok!
Kocsog kutyasok es kutyak!
Kocsog cikkiro!
Kocsog kocsogok!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."